Van vid kval. Jesper Johansson har kvalat sig kvar innan med Mörrum och Varberg. Nu blir det med Hammers.
Van vid kval. Jesper Johansson har kvalat sig kvar innan med Mörrum och Varberg. Nu blir det med Hammers.

Hammers får kvala efter ras i andraperioden

Halmstad Hammers kan börja rusta för kvalserie för att hänga kvar i Hockeyettan. För den lilla chans att greja kontraktet direkt förstörde laget omsorgsfullt genom en urusel andraperiod mot Tyringe i Tyringe Hov.

ANNONS
|

Tyringe 6

Hammers 5

(0–2, 4–0, 2–3)

– Det var nästan tur att Dalen vann för då hade det inte hjälpt ens om vi hade vunnit med 100–0. För vad vi sysslar med i början av andra perioden har jag ingen förklaring till. Det behövs en hjärnforskare för det, konstaterar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Då hade det ändå börjat så bra. Full gas från nedsläpp genererade chans på chans när Sebastian Nilsson drog till direkt på en studsande slumppuck till 1–0 (7.02) och Aleksei Sibertsev vackert placerade 2–0 (9.21) uppe i Oliver Tornerefelts vänstra kryss.

Tyringe verkade måttligt intresserat som också fick se Björn Hjärpe pricka stolpen.

ANNONS

Men så hände något där i omklädningsrummet mellan period 1 och 2 för tydligen tyckte Hammersspelarna att det fick räcka så och slutade spela.

För ingen hade berättat för dem att andra perioden hade börjat. Och på fyra minuter och 46 sekunder, mellan 1.39 och 6.25 hade Hammers till synes kassaskåpssäkra 2–0-ledning hastigt och mindre lustigt förvandlats till 2–4 sedan Elias Svensson först fått se Dennis Santesson retfullt enkelt i knapp styrfart runda kassen och lägga in pucken bakvägen och han sedan även hade släppt in följande tre skott av Viktor Sundström, Ludvig Jareskog och Adam Carnestad.

– Jag vet inte om vi tror att vi har redan vunnit eller vad. Men det är bedrövligt! Oavsett Dalens resultat skulle vi göra vårt jobb mot Tyringe och det gjorde vi inte, säger lagkaptenen Jesper Johansson.

Hammers försökte visserligen i sista perioden, men närmare än Niklas Bunnstedts 5–6 med 32 sekunder kvar sedan man plockat målvakten kom laget inte.

Då hade också Dalen redan besegrat Hanhals med 5–3.

– Det är inte i dag som vi försätter oss i den här situationen utan en rad matcher där vi kastat bort poäng. För tabellen ljuger inte, analyserar Fredda inför kvalet.

Jesper Johansson vet också vad som väntar efter negativa kval tidigare med såväl Mörrum som Varberg.

ANNONS

– Men båda gick bra och det tar jag med mig. Vi måste bara vara förberedda på att för division 2-lagen är det säsongens roligaste matcher. Fast spelar vi som vi kan ska vi klara av det här, anser Jesper.

Jodå, och inte minst plocka fram åtminstone en del av den energin som supportrarna i Sledgehammers som stöttar sitt lag både i med- och motgång.

Men den första av totalt åtta kvalmatcher dröjer nu tre veckor.

– I morgon vänder vi blad och tittar framåt, förklarar tränare Johansson. Sedan tar vi lite ledigt för att förbereda oss väl. Vi lär möta hungriga lag som kommer från play off-spel, men vi väljer ändå att inte ha några träningsmatcher på grund av skaderisken.

HP i Tyringe

ANNONS