<strong>Debutant.</strong> Kalle Bartholdsson lämnade Halmstad Hammers för Rögle förra året. I brist på halländskt lag ska han nu spela med Team Skåne i TV-pucken. Bild: Privat
Debutant. Kalle Bartholdsson lämnade Halmstad Hammers för Rögle förra året. I brist på halländskt lag ska han nu spela med Team Skåne i TV-pucken. Bild: Privat

Halmstadkillen vill vinna TV-pucken

TV-pucken är en dröm för många hockeyungdomar. Men för Kalle Bartholdsson blir drömmen verklighet redan på onsdag.

ANNONS
|

Halmstadkillen debuterar då i TV-pucken, när han tävlar för Team Skåne. Och han har redan målsättningen klar.

– Vi ska vinna hela turneringen, säger han.

Sist Skåne blev mästare i turneringen var 1989, med bland andra Kenny Jönsson i spetsen. Nu kan skåningarna få hjälp av hallänningen Kalle Bartholdsson, att bryta den 18-åriga sviten.

– Spelarna här (i Team Skåne) är bra. Vi har visat att vi kan slå de bästa, däribland Stockholm.Så nu ska vi bara ut och köra, säger Halmstadkillen.

Till vardags spelar Kalle Bartholdsson back i Rögles J 18-lag, men nu ska han representera de skånska färgerna - som hallänning. Men det är inget som gnager på 15-åringen.

ANNONS

– Det spelar ingen roll. Halland har ju heller inget lag längre, så man har inte mycket till val. Även om det kan vara svårt att förstå, vad de säger ibland, skämtar Kalle.

Skåningarnas uppladdning inför turneringen förlades i Halmstad. På måndagen fick de slipa på de sista bitarna, när de ställdes mot Halmstad Hammers J18 - samma lagsom Kalle spelade i, för bara ett år sedan.

– Det var en märklig känsla att möta sina gamla lagkamrater. Jag kunde inte riktigt ta in det, menar Röglebacken.

Skåne gick segrande ur kampen med segersiffrorna 2-1. Men Kalle Bartholdsson var trots det, inte nöjd. Han förklarade att laget saknade tempo och energi. Vilket han hoppas dem har på onsdag. Då väntar Örebro län i premiäromgången av TV-pucken. Men än har han inga premiärnerver.

– Jag är inte nervös. Det ska bli väldigt kul att själv få spela turneringen, som man bara har sett på tv.

Utöver Örebro län, spelar också Västergötland och Ångermanland i samma grupp som Skåne. Matcherna avgörs på onsdagen och torsdagen, där laget hoppas på ett bra publikstöd.

– Föräldrar och släktingar har lovat att komma och heja på oss. Jag fick höra av en kille i laget, att hans mamma inhandlat en massa flaggor. Så vi förväntar oss ett stort stöd, berättar Kalle Bartholdsson.

ANNONS

Om laget och dess supportrar gör sitt, väntar slutspel med start på fredag. Om allt går vägen, kan Kalle och hans lagkamrater stå som mästare i Frölundaborg på söndag. "Det skulle vara häftigt", förklarar Kalle, samtidigt som han skiner upp.

Vardagen skulle dock hinna ikapp Kalle redan på måndag, där träning med klubblaget väntar. Men det är inget som bekymrar honom något nämnvärt.

– Jag är van vid att spela hockey sex dagar i veckan. Det är så mitt liv ser ut i dag, och jag klagar inte, säger han.

Fakta: Kalle Bartholdsson

Ålder: 15.

Bor: I Ängelholm med storebror Hampus.

Position: Back.

Klubb: Rögle BK J 18.

Aktuellt: Gör debut i TV-pucken på onsdag.

ANNONS