Korpral? William Sandahl var med och startade Halmstad HF 2 och kommer kommande säsong leda nybildade Halmstad Ravens Hockeyklubb.
Korpral? William Sandahl var med och startade Halmstad HF 2 och kommer kommande säsong leda nybildade Halmstad Ravens Hockeyklubb.

Halmstad Ravens HK – stans nya hockeylag

Halmstad Ravens Hockeyklubb – där har ni Halmstads nya ishockeylag. Namnet till trots är det inte något korpgäng utan Hammers tidigare andralag, Halmstad HF 2, som bildat en egen förening.

ANNONS
|

– Vi har fått godkänt av både RF (Rikidrottsförbundet) och Svenska ishockeyförbundet så klubben är bildad, konstaterar Joakim Lindskog, lagledare och nybliven ordförande för Halmstad Ravens.

Halmstad HF 2 bildades år 2015 med syfte att fånga in alla de hockey­spelare som var för gamla för juniorhockey men inte lyckades ta plats i Hammers division 1-trupp. Att laget nu väljer att bryta sig ur och stå på egna ben är egentligen inte så konstigt.

– Vi har ett jättebra samarbete med Hammers, och det kommer vi att ha även fortsättningsvis, men vi vill tävla på samma villkor som de andra lagen i vår serie. I och med att det måste skilja en division mellan A-laget och B-laget så har vi inte kunnat gå upp eller spela playoff och när man inte får tävla så försvinner gnistan lite, förklarar Joakim Lindskog som varit en av de drivande i nybildandet.

ANNONS

Men han betonar att beslutet kommit från spelartruppen.

– Drivkraften kommer från spelarna och vill de detta så ställer vi givetvis upp. Det finns även en stor föräldragrupp bakom detta.

Laget, som i fjol bara var en poäng från att ta sig till Alltrean (uppflyttningsserien) och sedan slutade trea i Hockeytrean Södra D vår, kommer även fortsättningsvis tränas av Jarmo Koskela och Roger Krook men även Sebastian Salomonsson som blir spelande assisterande tränare.

Truppen består av en stomme spelare födda mellan 1993 och 1996 samt ”veteranen” Tobias Koskela, född -91. William Sandahl som var en av initiativtagarna till HHF 2 är fortsatt lagkapten.

Namnet, varför blev det Halmstad Ravens?

– Det var killarna som kom fram till det. De ville ha en koppling till Hammers, i och med Tors hammare och korparna Hugin och Munin, men ändå vara fristående, berättar Lindskog.

Vad har ni för ambitioner med klubben?

– Grundtanken är att tävla på lika villkor och att ge fler hockeyspelare en chans att fortsätta spela hockey för det har varit alldeles för många som lagt av.

ANNONS