Vass förstärkning. Simon Stark, närmast från Tyringe men tidigare poängmaskin i Kristianstad (bilden) och Tingsryd ska vässa Hammers offensiv kommande säsong. Bild: Anders Bjurö, Bildbyrån/arkiv
Vass förstärkning. Simon Stark, närmast från Tyringe men tidigare poängmaskin i Kristianstad (bilden) och Tingsryd ska vässa Hammers offensiv kommande säsong. Bild: Anders Bjurö, Bildbyrån/arkiv

Halmstad Hammers värvar stark(t)

Han har gjort drygt hundra allsvenska matcher inklusive kval och gjort 204 poäng i ettan och kvalet för Tingsryd, Kristianstad och Tyringe. Men till hösten spelar Simon Stark i Halmstad Hammers mundering.

ANNONS
|

– Precis den typen av spelare som vi har letat efter med karaktär. En ledartyp för det unga laget som dessutom är riktigt produktiv vad gäller mål och assist, säger klubbchefen Niklas Söderström belåtet när klassvärvningen var i hamn.

Ursprungligen från Diö blev Stark, i dag 28 år, hockeyfostrad i Tingsryd innan han efter åtta säsonger där 2012/13 flyttade till Kristianstad.

Men inför förra säsongen flyttade Simon till Tyringe där det på 27 matcher blev totalt 19 poäng varav fyra mål.

– Han är bra inte minst i power play-spelet där vi sett till den gångna säsongen behöver upp några snäpp vad gäller effektiviteten.

ANNONS

Stark läser sedan en tid tillbaka på Högskolan i Halmstad, vilket naturligtvis underlättade när Hammers med små resurser lyckades locka över honom.

Men det stannade inte vid det. Eftersom även centern Erik Åhlén pluggar på Högskolan och de två både var kompisar och kedjekamrater i Tyringe tar nu även Åhlén steget över till Hammers.

– En ambitiös tvåvägsspelare som har vuxit in i Hockeyettan, säger tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Den 21-årige skåningen var i Jonstorp innan han 2014 flyttade till USA och Salt Lake City Moose i WSHL. Där blev det totalt 74 poäng på 73 matcher, men inför fjolåret återvände han till Sverige med Tyringe som ny klubbadress och sex poäng varav tre mål på 30 matcher som resultat.

– Han jobbar mycket i det tysta, är oerhört nyttig och fortfarande ung så visst kan han utvecklas ytterligare för vi har både sett han spela och har fått goda vitsord när han ganska tidigt förklarade för Tyringe att han ville lämna, säger Johansson.

Sedan tidigare har Niklas Bunnstedt och Jonas Blidby förlängt kontrakten när nu bitarna en efter en faller på plats i Hammers lagbygge 2017/18, där mycket talar för att backjätten Alexander Wadlund också stannar.

Men enligt vad HP-sporten erfar ska mer spetskompetens på plats.

ANNONS

– Ja, vi tittar på ytterligare några intressanta spelare för det är många som vill hit, förklarar Söderström.

– Synd bara att inte plånboken är större.

ANNONS