Ester i Hammers. Skyttekungen Alexei Sibertsev och backen Aleksander Ossipov lämnar kaoset i Varberg Vipers för en fortsättning i den halländska konkurrenten Halmstad Hammers.
Ester i Hammers. Skyttekungen Alexei Sibertsev och backen Aleksander Ossipov lämnar kaoset i Varberg Vipers för en fortsättning i den halländska konkurrenten Halmstad Hammers.

Halmstad Hammers värvar seriens skyttekung

Han leder skytteligan i Hockeyettan södra trots att han har spelat i det särklassiga jumbon Varberg Vipers. Men nu tar den estniske poängmaskinen Alexei Sibertsev klivet över till Halmstad Hammers och tar landsmannen, backen Aleksander Ossipov med sig.

ANNONS
|

– Det känns skönt att komma till en klubb med stabilitet som dessutom ligger nära bostaden i Varberg, säger den 28-årige esten och avser kaoset i Varberg Vipers som till slut fick honom att tröttna.

– Ja, att inte veta om vi hade lag till nästa match eller hur många som kom till träningen tärde mer och mer och blev till slut för jobbigt.

Klubbchefen Niklas Söderström är också mycket nöjd:

– En riktig sniper och målskytt som gör de där enkla målen som vi behöver för sådana spelare växer sannerligen inte på trän. Han kanske inte syns så mycket i vissa matcher, men likväl står det två mål och en assist i matchprotokollet efteråt.

ANNONS

Så har det också varit denna turbulenta säsong i Vipers där det på 15 matcher hittills har blivit tio mål och åtta assist ochförra säsongen29 mål och 17 assist på 46 matcher..

– Dessutom belastar de ju heller inte klubben ekonomiskt eftersom vi har hittat en bra lösning med externa finansiärer. Och det känns bra eftersom det annars hade sänt fel signaler med vår ansträngda ekonomi, påpekar ”Söder”.

Redan inför säsongen var Sibertsev- som gjort drygt 50 A-landskamper och flera VM-turneringar - på väg till Hammers, men stoppades då.

Tills nu när det åter är kaos i klubben, vilket fick den nye tränaren Danne Edman Söderlund att hoppa av på grund av spelarflykten som riskerar att helt dränera Hockeyettans särklassiga jumbo.

– Jag hindrades av mitt kontrakt, men nu fick jag gå eftersom klubbens framtid är så oviss.

Det var inför säsongen 2009/2010 som esterna kom från Narva till ett hårdsatsande Vipers.

– Det var Aleksander som via en agent fick kontakt med Sverige och sedan också lockade med mig, berättar Alexei som efter alla år i Sverige numera förstår svenska.

Både Sibertsev och hans näst intill lika meriterade lagkompis och landsman, Aleksander Ossipov ( drygt 30-talet A-landskamper) har tränat med Hammers i veckan och målsättningen är att båda ska vara spelklara till matchen mot Vimmerby på söndag.

ANNONS

– Vi får in rutin och erfarenhet i ett annars väldigt ungt lag. Samtidigt som det vässar konkurrensen sänder det signaler om att vi inte alls är nöjda med vad vi har presterat så här långt, påpekar Söderström.

Och tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson instämmer:

– Det är en spelare som vet var målet är beläget och en spelartyp som vi sökt efter länge. Så det känns väldigt positivt.

– Likaså Ossipov som är en skicklig back med väldigt fin spelförståelse, säger Fredda som inför Vimmerbymatchen har frågetecken för Sonny Karlsson och dessutom låter Oliver Eriksson få chansen i målet.

ANNONS