Visade vägen. Lagkaptenen Jesper Johansson gjorde viktiga 1–0 mot HA74 Sävsjö.
Visade vägen. Lagkaptenen Jesper Johansson gjorde viktiga 1–0 mot HA74 Sävsjö.

Andra raka segern för Hammers i kvalet

Halmstad Hammers har fått en bra start i division 1-kvalet och tog andra raka segern mot HA74 i Sävsjö.

ANNONS
|

Kval till division 1 södra

HA74 Sävsjö 1

Hammers 3

(1–2, 0–0, 0–1)

– Det var kanske inte samma stuns i grejerna som mot Mjölby, men jag tycker ändå att vi gör en stabil insats, kommenterar Fredrik ”Fredda” Johansson, tränare i Halmstad Hammers.

Gästerna fick en bra start i Sävsjö ishall inför över 600 personer och lagkaptenen Jesper Johansson visade vägen med att göra 1–0 i power play efter sju minuter.

När Hammers sedan var en spelare mindre på isen – då Niklas Bunnstedt satt på botbänken – tog sig backen Kim Jonsson fram på högerkanten och sköt in 2–0.

ANNONS

Aleksandr Sibirtsev hade sedan chansen att öka på ledningen, men missade en straff. I stället blev det 1–2 bara 13 sekunder senare när Robin Carlsson höll sig framme i spel fem mot fyra.

– Det blev mycket ställningskrig i andra perioden. Sävsjö gasade åt alla håll och kanter, men vi försvarade oss bra, tycker Johansson, som fick se Hammers avgöra med knappt sju minuter kvar genom Niklas Bunnstedt.

– Vi visste inte vad vi stod inför det här kvalet, men jag är nöjd med vad vi presterat hittills och tycker att vi har gjort ett bra jobb i de båda inledande matcherna. Men det finns mer att plocka ur oss.

Hammers var återigen förödande överlägset i skottstatistiken (48–19), men har problem med effektiviteten.

– Den är inte bra. Då hade vi ändå en massa skott som gick högt och snett. Vi behöver ha mer trafik på kassen och göra lite mål på returer, men jag tror att det kommer.

Hammers hade sina bästa spelare i målskytten Jonsson och Oliver Eriksson i målet.

ANNONS