Danmarks Kathrine Heindahl tänker koppla på sitt "beastmode" mot Sverige. Arkivbild.
Danmarks Kathrine Heindahl tänker koppla på sitt "beastmode" mot Sverige. Arkivbild.

Heindahl tänker smälla på Gulldén

När Sveriges anfallsspelare närmar sig kopplar Kathrine Heindahl på sitt "beastmode". Danmark tänker vinna den fysiska duellen i VM-kvartsfinalen i handboll.

ANNONS
|

Kathrine Heindahl är ett 185 centimeter långt muskelpaket.

Det är hon som regerar på den danska sexmeterslinjen och där släpper hon inte in någon motspelare utan kamp.

I en kvartsfinal som alla verkar vara överens om kommer att bli en oerhört fysisk batalj går Heindahl i fronten för den rödvita truppen. Lagkamraten Line Jørgensen utnämner henne utan att tveka till Danmarks grisigaste spelare.

- Det vill jag gärna vara. Jag tycker det är fint av henne att nämna mig. Jag har bra fysik och storlek, lite fler kilon än många andra, och jag vet absolut hur man delar ut hårda smällar. Det kommer jag att göra mot Sverige också, säger Heindahl.

ANNONS

"Blir galen"

Hon säger själv att hon har ett "beastmode", ett tillstånd där hon inte ryggar för något på en handbollsplan.

- Jag kan bli lite galen. Jag ligger på gränsen och ibland går jag över den. Jag trivs med det. Det är då jag är som bäst. Om man smäller på en motståndare blir det ju fysiskt men också psykiskt jobbigt, säger hon.

I matchen mot Sverige tänker Heindahl hålla ett extra öga på Sveriges storstjärna och spelmotor.

- (Isabelle) Gulldén ska väl ha någon smäll. En spelare som kan riktigt många saker och har en enorm spelförståelse, en riktig playmaker. Hon är helt klart en av dem vi ska ha fokus på, säger danskan.

"Enormt spännande"

Förbundskaptenen Klavs Bruun Jørgensen tror på spänning in i slutminuterna.

- Det är två lag som har gjort det riktigt bra. Sverige har vunnit över Norge och det ger förstås extra självförtroende men vi har slagit värdnationen (Danmark vann åttondelsfinalen mot Tyskland övertygande med 21–17) och det har gett oss självförtroende. Det är en öppen match. Det blir stenhårt och enormt spännande, säger han.

ANNONS
Leipzig, TT:s utsände

Fakta: Danmarks VM

Gruppspel:

Montenegro 24–31

Japan 32–18

Tunisien 37–19

Brasilien 22–20

Ryssland 25–32

Åttondelsfinal:

Tyskland 21–17

ANNONS