Olsson: ”Hade varit skönt att göra mål”

Stolpskott av Fredrik Olsson på tilläggstid – men också tre högkvalitativa räddningar av målvakten Isak Pettersson. Halmstads BK kunde både ha vunnit och förlorat mot Örebro.

ANNONS
|

Allsvenskan

HBK 0

Örebro 0

Nu slutade ”ångestmötet” i bottenstriden mållöst. Det var ingen riktigt nöjd med efteråt.

– Det hade varit skönt att göra mål. Det är lite olika karaktär på matchen – ett tag håller de tryck och ett tag gör vi det. Så vi är väl inte riktigt nöjda med det utan vi vill ha mer stabil fotboll och bättre helt enkelt, säger Fredrik Olsson.

Han brände den bästa chansen att fixa HBK:s första seger på nio matcher, men fick på stopptid i andra halvlek se sitt skott från 20 meter träffa Örebromålvakten Oscar Janssons högra stolpe.

ANNONS

– Jag springer lite bort från målet där, kollar var han står och det känns som att första (stolpen) är öppen så jag testar där. Men tyvärr så går den inte en decimeter till vänster, säger Olsson.

Han fick glädjas åt att HBK i alla fall bröt sin förlustsvit och tog sin första poäng på sex omgångar.

Och det fanns fler lägen. Sead Haksabanovic hade tre bra skott och på ett av dem hade Olsson nästan öppet mål på Janssons retur, men fick inte riktig träff på bollen hårt trängd av en örebroare.

– Jag chansar på att han ska styra den mer åt höger, men den kommer mer rakt ut och sedan försöker jag styra in den när han rensar. Men tyvärr rensar han inte på mig och in, säger HBK-anfallaren.

Nej, nära vinner inga matcher. Den bistra sanningen är att HBK:s anfallsspel återigen höll för låg kvalitet. En bra insats följdes allt för ofta en dålig i nästa moment.

– Jag tycker väl att under de perioder där vi har spelövertag så ska vi skapa lite bättre chanser, säger Olsson.

Vad är problemet som du ser det?

– I dag tycker jag att vi kanske kunde ha varit lite kallare, försökt spela förbi deras mittfältslinje, komma in emellan deras backar och mittfält och försöka operera därifrån. Vi hade några försök med kombinationer, men inte tillräckligt många.

ANNONS

Anfallskollegan Kosuke Kinoshita missade matchen på grund av en inflammerad tand. Japanen säger till HP att han ska genomgå en mindre operation, men hoppas vara tillbaka till nästa match.

Örebro anlände till Halmstad med fyra raka förluster bakom sig och har inte gjort mål under spjutspetsen Kennedy Igboananikes fyra matcher långa avstängning.

Men närkingarna saknade inte heller lägen. Vid tre tillfällen sattes HBK:s rosa panter i målet, Isak Pettersson, på rejält svåra prov.

Mest nöjdvar Pettersson med räddningen på Johan Mårtenssons närskott efter en hörna sex minuter efter pausen.

– Där ser jag bollen så pass sent, säger HBK-keepern, som lyckades styra kulan över ribban.

Dessutom sträckte han ut sig i alla 181 centimetrarna i första halvlek och räddade en farlig frispark från Nordin Gerzic till hörna.

Samma sak när Nahir Besara fick avancera centralt och skjuta.

– Han fick vandra lite där, men jag kan även vara tydligare från början och säga till att vi ska upp i press, medger Pettersson.

Även han var besviken överslutresultatet.

– Det var kul att få göra räddningar, men den spontana känslan efteråt är att vi kunde ha haft tre poäng här.

Dessbättre för HBK:arna var Örebros spelare inte lika träffsäkra som tränaren Alexander Axén.

ANNONS

Dagens roligaste var när Axén, en skön snubbe, gick fram till Sead Haksabanovic i intervjuzonen efteråt, sträckte fram handen och sa med en fin passning till Häckenkollegan Mikael Stahre (som i veckan bara benämnde HBK-stjärnan med tröjnumret till Jan Jönssons uppenbara förtret):

– Var det du som hade nummer tio? Då var du ganska bra.

Hur kul Haksabanovic tyckte att det var ska vi dock låta vara osagt.

Läs liverapporten i repris

Matchdags: Tveter tillbaka i HBK i ödesmatchen mot Örebro

ANNONS