Späckat program för HBK i New York

Stora torg är utbytt mot Times Square, Nissan mot Hudson River och Skedalahed mot Central Park. Halmstads BK:s belöning i form av en New York resa innebär ett välkommet avbrott i vardagen. HP-sporten var på plats när laget tränade i ”The Big Apple”.

ANNONS
|

Klarblå himmel. Ett par grader över nollan. Sol som kikar in mellan skyskraporna på Manhattan. Det var inte mycket att klaga på när det kom till förutsättningarna inför det första passet.

Spelarna var väl påpälsade vid avfärden från hotellet mitt på Times Square. Men när sjukgymnast Simon Bakkioui drog igång fyspasset på det som egentligen är en lång rad badmintonplaner försvann en hel del överdragskläder i rask takt.

Det blev ett kort och intensivt första pass med intervaller, kanske passande med tanke på det späckade schemat och ett antal jetlaggade deltagare.

– Det blev en härlig start. Det är en fantastisk stad och en väldigt inspirerande miljö att träna i, säger lagkapten Fredrik Liverstam medan han pustar ut i den kalla januariförmiddagen.

ANNONS

Anledningen till att hela laget, och stora delar av personalen runtomkring, är i New York är som bekant avancemanget till Allsvenskan i höstas. Men trots att det är en belöning så finns det ingen anledning att tro att de ligger på latsidan.

Träning varje dag, möten och gemensamma aktiviteter gör att schemat är fullspäckat.

Bland annat har man hunnit med Badou Jacks titelmatch i boxning, Brooklyn Nets på hemmaplan i basket, en bowlingkväll och hela gruppen gjorde natten till onsdag en gemensam utflykt för att se New York Rangers lira hockey i Madison Square Garden, något som imponerade på kvalhjälten Marcus Mathisen.

– Det är riktigt coolt. Visst, hockey är inte särskilt stort i Danmark, men Madison Square Garden är en riktigt cool upplevelse, säger Mathisen.

Det här blev alltså en bra bonus för er?

– Absolut, det är fantastiskt. Allting är ju lite större än hemma, haha. Det är verkligen en trevlig upplevelse, säger dansken.

Tränare Janne Jönsson gick runt med ett ständigt leende under den första heldagen i New York.

– Vi har fått en fin inledning på säsongen, fina intryck med löpningen här i Central Park med den fina omgivningen. Det gör nytta både för kropp och själ att träna i en så här inspirerande miljö, säger Janne.

ANNONS

– Den här resan handlar ju inte bara om att träna, utan det är snarare lagbygget som helhet. Nu har vi med hela spelartruppen och stora delar av all annan personal för att verkliga svetsa samman helheten och tänka på det stora lagbygget. Man kan väl sammanfatta resan med orden teambuildning, upplevelser och träning.

Med på resan var bland annat de båda nyförvärven Nikolai Alho och Kosuke Kinoshita. Ett utmärkt tillfälle för dem att komma in i laget, med andra ord.

– Det är kul att vi kunde komma iväg såhär. Vi har ju två nya killar i laget som behöver komma in i det. Det här blir bra teambuildning, säger kuggen Sead Haksabanovic.

Laget flyger hem natten till torsdag, svensk tid, och väl hemma är det bara att ladda om inför årets första träningsmatch. Redan på lördag väntar FC Köpenhamn. Men tankemässigt var den matchen långt borta när spelarna var upptagna med att fokusera på upplevelser i staden som aldrig sover.

– Just nu tänker jag inte alls på den matchen, utan vi är här och nu. Men det är klart att det är ett tufft och bra motstånd, så det ska bli kul, säger Haksabanovic.

För tränare Jönsson kommer mycket handla om att ge så många som möjligt chansen att känna på lite matchtempo.

ANNONS

– Det blir en bra träningsmatch, även om det inte ligger helt optimalt för vår del. Vi får ta matchen för vad den är när det är så tidigt på försäsongen och så tätt inpå hemkomst, säger Jönsson.

HP i New York

ANNONS