90 minuter. HBK-anfallaren Simon Silverholt var under tisdagskvällen tillbaka i fullt slag och spelade 90 minuter, när HBK hemmaslog Helsingborg i U21-allsvenskan. 
90 minuter. HBK-anfallaren Simon Silverholt var under tisdagskvällen tillbaka i fullt slag och spelade 90 minuter, när HBK hemmaslog Helsingborg i U21-allsvenskan. 

Silverholt gjorde första 90 minuterna

Simon Silverholt gjorde under tisdagskvällen sina första 90 minuter efter fotoperationen i vintras. Han var med och bidrog till att HBK besegrade Helsingborg med 1-0 i U21-allsvenskan på Örjans vall.

ANNONS
|

U21-allsvenskan

Halmstads BK-Helsingborgs IF 1-0

– Det var riktigt gott! Jag tog heller inget smärtstillande, så det var otroligt skönt, säger den skadedrabbade HBK-forwarden.

Silverholt opererade i januari vänsterfoten för en trasig muskelsena och blev borta i fyra månader. Det var först i slutet av maj som han gjorde sina första 45 minuter mot Kalmar i U21-allsvenskan, vilket under tisdagen blev till 90 minuters spel.

Han är numera fullt tillgänglig för spel, även om han är aningen matchotränad.

– Jag känner att jag börjar komma in i det. Det känns bättre och bättre för varje gång jag spelar. Det är fortfarande lite ovant med steget och touchen. Det är bara att nöta på det, så kommer det, säger han.

ANNONS

Det var inget som hindrade honom eller HBK:s anfallsspel från att ta kommandot mot Helsingborg. HBK inledde starkt genom att ta ledningen tidigt, när Marcus Mathisen nådde högst på hörna och nickade in bollen i mål till 1-0.

HBK kontrollerade matchen även i andra halvlek, men hade svårt att skapa farliga målchanser, då spelarna fick testa på ett nytt spelsystem. Det blev lite plottrigt, när yttrarna sökte sig mer inåt banan än tidigare för att söka instick.

– Det var lite ovant. Vi har bara haft en träning med det. Tajmingen i passningar och löpningar var inte det bästa, men det kommer nog bli riktigt bra, säger Silverholt.

– Det syntes att vi letade och försökte att spela så som vi vill göra i höst. Det var lite ovant, men killarna löste det bra, säger HBK-tränaren Andreas Jankevics.

HBK höll undan och vann med 1-0, men det mest positiva beskedet var kanske att Silverholt numera även är tillgänglig för spel i Allsvenskan.

– Han är uttagningsbar. Sedan gäller det bara att han visar att han ska ha en plats i startelvan, säger Jankevics.

ANNONS