Laddar inför slutspurten. Sead Haksabanovic har gjort åtta mål och sju assist för HBK så här långt.
Laddar inför slutspurten. Sead Haksabanovic har gjort åtta mål och sju assist för HBK så här långt.

Sead kan stanna om HBK går upp i Allsvenskan

Om Halmstads BK:s 17-årige jättetalang Sead Haksanabovic ska vara kvar även till våren hänger det på om laget går upp i Allsvenskan. Samtidigt avslöjar han att han kan tänka sig att förlänga kontraktet för att HBK ska få betalt.

ANNONS
|

Det berättar han i det nya avsnittet av Matchkoll/fotboll, HP-TV:s eget sportmagasin.

– Jag vill spela så högt upp som möjligt och självklart blir det lättare att stanna om vi går upp i Allsvenskan igen, säger Sead som har ett år kvar på kontraktet.

Ett kontrakt som HBK gärna vill förlänga redan nu när det inte är frågan om utan när Haksabanovic kommer att lämna för större uppdrag ute i Europa.

– Men jag kan tänka mig att förlänga ändå. HBK har gjort så mycket för mig genom åren så jag vill ge tillbaka så att klubben ska få betalt på något sätt.

ANNONS

Han erkänner också att han ibland själv glömmer hur ung han är.

– Jo, jag kommer på mig själv ibland med att ställa lite väl höga krav på mig, medger han med ett skratt.

Därför är det också noga att klubbvalet blir det rätta när den dagen kommer efter att ha besökt ungdomsakademierna i favoritlaget Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United och Aston Villa.

– Visst hade det varit kul att komma till Liverpool nån gång, men att gå dit direkt skulle nog vara ett för stort steg. Det viktiga för mig är att få speltid och känna tränarens förtroende, påpekar Haksabanovic som inte har någon agent utan pappa Senad som rådgivare.

– Vi har gjort den här resan tillsammans från början och då vill jag att den ska fortsätta. Men den dagen det blir aktuellt att lämna skaffar vi nog ändå en agent.

Sead – som bor kvar i Hyltebruk – berättar också om skolgången, att sätta sig på bussen in till Halmstad varje morgon, om att snart få ta körkort, hans egen specialträning, favoritligan, säsongen så här långt med åtta mål och sju assist och målet att liksom sina jämnåriga landslagskompisar Alexander Isak och Joel Asoro försöka ta en plats till sommarens U21-EM-slutspel.

ANNONS

– U21-landslaget är drömmen och nästa delmål på väg mot A-landslaget, säger Sead inför Superettans drama med måste-matchen mot Sirius på måndag.

– Vi måste visa att vi verkligen vill tillbaka. Det har det varit lite si och så med de senaste matcherna när bollen inte ha velat gå vår väg. Men nu har vi återigen avgörandet i egna händer och då ska vi ta det.

Hela intervjun kan ni se på länken nedan.

ANNONS