Svängdörrar. HBK har av förklarliga skäl nöt försvarsspel efter 0–7-smällen mot IFK Norrköping den gångna helgen. Det hoppas tränare Janne Jönsson ska synas i träningsmatchen mot Falkenbergs FF.
Svängdörrar. HBK har av förklarliga skäl nöt försvarsspel efter 0–7-smällen mot IFK Norrköping den gångna helgen. Det hoppas tränare Janne Jönsson ska synas i träningsmatchen mot Falkenbergs FF.

Pinat HBK redo för defensivt derby

Halmstads BK har slickat såren efter cupsmällen, men som en konsekvens kommer tränare Janne Jönsson testa en ny formation. Dock inte redan i derbyt mot Falkenbergs FF.

ANNONS
|

Det är två ärrade lag som drabbar samman på Sannarps konstgräs under fredagen. HBK har under veckan försökt samla ihop spillrorna efter förnedringen, 0–7 borta mot IFK Norrköping i Svenska cupen

– Vi har tittat på första halvtimmen mot Norrköping ihop, pinats lite. Det är samma tema på målen, vi är inte vakna varken innan eller efter inläggen. Men samtidigt ville jag visa att vi inte är spelmässigt utspelade trots fem insläppta mål och jag tror vi kan ha nytta av förlusten på sikt, menar Janne Jönsson.

Falkenbergs FF åkte på en liknande kyss mot Elfsborg, 1–6. Att det blir två försvarsinriktade lag, är därmed ingen vild gissning.

ANNONS

– Båda kommer från skräckupplevelser så det talar väl för 0–0 och att ingen vill anfalla. Nejdå, vi vill hitta en offensiv också men vi har nött försvarsspel och inläggssituationer och vill sätta det först.

Innan den allsvenska premiären hemma mot Östersund den 1 april kommer Janne Jönsson även ge sig på en 4–5–1-formation.

– Vi har testat det tidigare men har tittat närmare på det nu. 4–5–1 kan vara ett alternativ för att tajta till mitten, utan att man för den delen vill bli för baktung.

I någon av de avslutande träningsmatcherna är tanken att testa uppställningen under en halvek. Dock inte redan mot Falkenberg.

Försvarsgeneralen Fredrik Liverstam saknades senast men är tillbaka nu, precis som Gabriel Gudmundsson och Jonathan Svedberg. Däremot får Jönsson klara sig utan ytterbacken Adnan Kojic som dragit på sig en hamstringskada.

– Jag tror och hoppas att det inte är något allvarligt, kommenterar Jönsson.

Röntgenbesked kommer under fredagen och då hoppas HBK även få svar om japanen Kosuke Kinoshitas arbetstillstånd.

– Det ska vara skickat. Vi vet inget om utgången, men inget tyder på någon motgång i ärendet.

Hur som helst kommer anfallaren, som tvingats stå över cupmatcherna, att få speltid mot FFF.

ANNONS

Samtidigt pågår arbetet, så här i elfte timmen, med att hitta spelarförstärkningar.

– Det är inget nytt nu, men jag lovar att vi jobbar på det.

Det är en sinande marknad, finns det några kvalitetsspelare kvar?

– Det tycker jag att det gör, avslutar Jönsson som främst sonderar den svenska marknaden.

ANNONS