Olssons första mål i Allsvenskan räckte inte

Fredrik Olsson hade aldrig gjort ett allsvenskt mål, men mot Häcken hittade 32–åringen äntligen rätt. Trots det var han riktigt besviken efteråt. – Ger det inga poäng så spelar det inte så stor roll, suckar han.

|

Allsvenskan

Häcken 2

Halmstads BK 1

(1–1)

Fredrik Olsson har skämt bort många Superettanlag med att göra mål.

Halmstads BK i fjol var inget undantag.

Men i år har anfallaren mest fått sitta på bänken och när han äntligen fick chansen mot Malmö FF blev han utbytt redan i första halvlek sedan Aboubakar Keita blivit utvisad.

Tränaren Janne Jönsson tyckte det räckte med en forward på planen.

I går var han dock tillbaka i startelvan.

Jönsson valde att peta norrmannen Alexander Ruud Tveter och satsa på två anfallare på topp mot Häcken. Det blev japanen Kosuke Kinoshita och – Olsson.

Veteranen tackade för förtroendet med att göra matchens första mål i den 36:e minuten.

Nikolai Alho hittade in med ett inlägg från höger. Olsson fläkte sig fram och styrde in 0–1 bakom landslagsmålvakten Peter Abrahamsson.

– Bättre sent än aldrig. Jag fick en helt okej passning från Niko och det blev ett fint mål, kommenterar Fredrik Olsson.

Glädjen blev dock inte långvarig.

HBK uppträdde lite för naivt. Sead Haksabanovic gick för ytterligare ett mål, men passningen framför Häckens mål gick inte fram till avsedd adress och då passade hemmalaget på att ställa om snabbt.

HBK hann inte med i svängarna och efter rena upprullningen kunde Alhassan Kamara placera in kvitteringsmålet. Då återstod bara tre minuter till paus.

– Vi ska inte behöva gå på en omställning med så lite kvar av halvleken. Det hade varit bättre om vi i försökt döda tiden som var kvar och i stället gå in i omklädningsrummet med 1–0, funderar Olsson.

1–1-målet tände Häcken som satte full fart i början av andra halvlek och skapade ett par vassa chanser. Daleho Irandust försökte lobba in bollen, men misslyckades, och strax därpå fick Paulinho ett av få lägen, men sköt högt över.

Brassen brukar trivas bra mot HBK, men Adnan Kojic raderade ut honom i förra årets match i Svenska cupen och han kom inte så långt i den här matchen heller – även om han assisterade till 1–1.

– Ja, jag har väl rätt bra koll på honom, smilar Kojic.

Men Adnan och HBK fick ge sig en stund senare. Häcken fick en hörna som Isak Pettersson inte fick bort långt nog och mittbacken Rasmus Lindgren, som var tillbaka efter avstängning, kunde omarkerad framför mål klacka in 2–1.

Jönsson bytte sedan ut Kinoshita mot Alexander Ruud Tveter och Marcus Mathisen, som fått en smäll mot bröstkrogen, mot Rebin Asaad.

Men trots att HBK flyttade fram positionerna hände inte så mycket framåt.

Det blev bara nästanchanser och den lilla HBK-klacken hade troligen gett upp hoppet om poäng när den stora chansen plötsligt uppenbarade sig på tilläggstid.

Efter rena kanonaden mot Häckenmålet hamnade bollen hos Kojic som försökte klacka in 2–2.

– Men de hade en spelare bakom mig och han fick den på sig, suckar högerbacken.

Förlusten var nykomlingens femte raka i Allsvenskan.

– Vi får inte lägga fokus på det som varit. Får vi bara med oss poängen så kommer det att rulla på.