Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tillbaka i startelvan. Normannen Alexander Ruud Tveter ersätter Sead Haksabanovic när HBK möter Sirius på Örjans vall.
Tillbaka i startelvan. Normannen Alexander Ruud Tveter ersätter Sead Haksabanovic när HBK möter Sirius på Örjans vall.

Matchdags: Han ersätter Haksabanovic i HBK

Sead Haksabanovic och Igor Pekalski har flyttat till England under transferfönstret. Då väljer HBK-tränaren Igor Krulj raka byten i eftermiddag mot Sirius på Örjans vall.

Alexander Ruud Tveter tar Haksabanovics plats i ”tianrollen” och Marcus Mathisen ersätter Pekalski som defensiv mittfältare.

Det innebär att nyförvärvet Pontus Silfwer från norska Mjöndalen får börja på bänken.

– Silfwer kommer mer och mer, men Mathisen har varit med ganska mycket och vet fullt ut vad han ska göra. Så det är på grund av tryggheten som jag väljer honom, sedan är det ett gott samspel mellan Mathisen och Keita, säger Igor Krulj.

Hur har du resonerat när det gäller Tveter?

– Han är van vid positionen och har spelat där efter sommaruppehållet. Vi behöver hans styrka som targetplayer.

I övrigt gör Krulj inga ändringar. 

Och det är förstås inte så konstigt med tanken på urladdningen senast mot Jönköpings Södra (6–1), men HBK ligger alltjämt under nedflyttningsstrecket och behöver en seger i dag för att haka på de andra lagen i botten.

– Det är tolv matcher kvar och många av dem är måstematcher. Så inget är klart för att vi vann stort senast utan nu är den en ny match och fokus på den som gäller.

Sirius har gjort en överraskande stark säsong och ligger fyra i allsvenskan, men 1–4 senast mot AIK sved ordentligt. Dessutom saknar Uppsalalaget skadade spelare som anfallarna Ante Björkebaum och Moses Ogbu samt mittfältarna Andreas Eriksson och Ian Sirelius. Dessutom bröt Alexander Nilsson handen i veckan och finns inte med i matchtruppen.

– Sirius är ändå trygga i sitt spel och är offensivt duktiga. Klubben har gjort en minirenovering i sommar och kommer med ett starkt lag, anser Krulj.

Nye islänningen Tryggvi Hrafn Haraldsson lämnas utanför truppen.

HBK:s startelva: Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Marcus Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Marcus Mathisen, Aboubakar Keita – Kosuke Kinoshita, Alexander Ruud Tveter, Höskuldur Gunnlaugsson, Johan Oremo.

Bänken: Malkolm Nilsson, Fredrik Liverstam, Adnan Kojic, Pontus Silfwer, Jonathan Svedberg, Nikolai Alho, Gabriel Gudmundsson.

MEST LÄST