Möter gamla bekanta. Stojan Lukic lämnade HBK för Örgryte i Superettan i höstas – men möter sitt gamla lag i Svenska cupens gruppspel på lördagen.
Möter gamla bekanta. Stojan Lukic lämnade HBK för Örgryte i Superettan i höstas – men möter sitt gamla lag i Svenska cupens gruppspel på lördagen.

Lukic åter i Halmstad: ”Vi kan störa HBK”

Hans fyra år i Halmstads BK fick ett tvärt slut i höstas. På lördagen ställs Stojan Lukic mot HBK – med Örgryte IS. – Vi kan störa Halmstads Bollklubb, tror Öis-målvakten.

ANNONS
|

Grupp två i Svenska cupen är vidöppen efter förra helgens oväntade premiärresultat.

HBK överraskade negativt genom att med knapp nöd klara 2–2 borta mot division 2-laget Vänersborg. Örgryte, nia i Superettan i fjol, skrällde positivt genom att lugga allsvenska trean IFK Norrköping på en poäng på bortaplan (1–1).

På lördagen möts HBK och Örgryte –och för Stojan Lukic blir det en särskild match bara tre månader efter brytningen med Bollklubben.

– Det ska bli jättekul faktiskt. Jag känner ju i princip alla i laget och det ska bli kul att spela mot dem och inte med dem för en gångs skull, säger han.

ANNONS

Lukic höll nollan i 15 av 30 Superettan-matcher i fjol och bidrog starkt till att HBK lyckades kvala sig tillbaka upp i Allsvenskan.

Men förhandlingarna om ett nytt kontrakt strandade. Då skrev 37-åringen på för Örgryte i stället.

Finns det någon tagg i hjärtat efter brytningen med HBK?

– Nae, Halmstads Bollklubb som förening kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Jag har varit med om den bästa placeringen på väldigt många år, jag har varit med om att åka ur och jag har varit med om att ta tillbaka HBK. Det kommer alltid att vara en fin förening för mig. Men nu är det Öis som har störst plats i mitt hjärta, betonar Lukic, som bilpendlar till Göteborg från bostaden i Halmstad.

Örgryte har även fått hem förre landslagsanfallaren Johan Elmander efter proffsåren utomlands.

Veckan efter skrällen i Norrköping har dock varit turbulent. Efteråt visade det sig att mittbacken Hannes Sahlin hade spelat halva matchen med en bruten arm, i måndags avslöjades att förbundet utreder om Örgrytes 8–0-seger i träningsmatchen mot Assyriska BK var en läggmatch – och inför HBK-matchen råder anfallskris då varken Elmander (sjuk) eller William Atashkadeh (skadad) kan spela.

Lukic ser ändå fram emot fajten på Skedalahed med tillförsikt:

ANNONS

– Det blir tufft i och med att vi saknar lite gubbar. Men vi kan störa Halmstads Bollklubb, det tror jag. Det gäller att vi har samma disciplin i försvarsspelet som mot Norrköping och att vi kan peta in något mål framåt också.

Läs också: Ingen Kinoshita mot Örgryte – heller

MATCHGUIDE

Fotboll: Svenska cupen

HBK–Örgryte

Skedalaheds idrottspark, lör kl 16.

LÄGET I LAGEN

HBK: Saknar Kosuke Kinoshita (ännu inget arbetstillstånd) och Simon Silverholt (skadad). Tränare Jönsson lär rotera in fem nya spelare i startelvan jämfört med 2–2-debaclet mot Vänersborg: Pettersson, Liverstam, Bengtsson, Alho och Pekalski.

Örgryte: Har anfallsproblem då varken Johan Elmander (sjuk) eller William Atashkadeh (skadad) kan spela. Dessutom bröt mittbacken Hannes Sahlin armen i Norrköping.

TROLIG STARTELVA

HBK: Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Nikolai Alho, Marcus Mathisen, Ivo Pekalski, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

TRÄNARSNACK

Jan Jönsson, HBK:

– När det är så illa som det var (i Vänersborg) så får man börja med försvarsspel och struktur så att man hänger ihop bättre och tar bättre beslut. Då tror jag att det ger bättre beslut även med boll.

– Det är lätt till att det vippar över när du möter Vänersborg, att du bara tänker anfallsmässigt, fantasifullt och konstruktivt och glömmer en del ABC-grejer i organisationen. Men det är inget liknande läge nu.

Följ matchen på hallandsposten.se!

Hallandsposten liverapporterar i vanlig ordning Halmstads BK:s cupmatch mot Örgryte. Följ matchen på hallandsposten.se från klockan 16.00 på lördagen, kommentera och ställ frågor.

ANNONS