Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN

Liverstam byter HBK mot HIF

Fredrik Liverstam stannar i Superettan. Men inte i Halmstads BK utan – konkurrenten Helsingborg.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben och jag ser med spänning fram emot 2018, säger den 29-årige mittbacken till HIF:s hemsida och avser att han 2009 och 2010 tillhörde HIF.

Men den gången blev det bara två allsvenska matcher från start. I stället tog han året därpå klivet över till Landskrona Bois där han snabbt blev en viktig pjäs i försvarslinjen,

Det uppmärksammade också HBK som 2013 värvade skåningen, men efter fem säsonger varav tre som lagkapten utnyttjade Fredrik i höstas klausulen att få gå om HBK skulle ramla ur Allsvenskan.

– Jag vill ha ett nytt äventyr, sa han då till HP.

Detta ”äventyr” blir alltså HIF och Helsingborg där Liverstam hela tiden har bott.

– I Fredrik Liverstam får vi en spelare som kan nivån då han spelat i Allsvenskan men även i topplag i Superettan. Han har gjort den här resan både en och två gånger tidigare och den erfarenheten är givetvis viktig. Vi förväntar oss kvalitetsmässigt att vi kommer få en ökad förmåga att med större kontroll spela upp bollen bakifrån, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

Det innebär samtidigt en rockad där HIF:s lagkapten och mittback Peter Larsson i höstas flyttade tillbaka till HBK. Och nu alltså Fredrik Liverstam som mittback och lagkapten i HBK gör den motsatta resan.

Och den 31 mars möts lagen i premiären på Örjans vall.