Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

KRÖNIKA: Den som väntar på något riktigt gott eller, HBK...?

Som HBK-supportrarna har väntat och suktat och lidit och suckat och väntat. På ett eller två nyförvärv. Tolv dagar före den allsvenska premiären mot Östersund fick de en försmak när duon Aboubakar Keita och Mads Roerslev Rasmussen från den danska storklubben FC Köpenhamn startade för den HBK-kombination som besegrade Ängelholm.

Samtidigt befann sig chefstränaren Janne Jönsson på den allsvenska upptaktsträffen i storslagna Uppsala konsert & konferens när Halmstads BK återigen var tillbaka i de fina salongerna.

Så är då denna duo de pusselbitar som har saknats i lagbygget och som gjorde att tre av fyra i församlingen tippade ut HBK direkt?

Tja, vi snackar om en 19-årig ivorian och en 17-årig dansk så det där med att värva in rutin kan vi stryka direkt.

Och trots att både Janne och ordföranden Tony Karlsson egentligen inte alls gillar lån så handlar det denna gång om – lån.

Men. I fallet Keita är det en spelartyp som HBK har saknat, en stor, stark bollvinnare samtidigt utrustad med en fin passningsfot som redan har fått prova på spel i Europa League. En spelare som kan tillföra HBK ytterligare en dimension i valet att spela och som ger Jönsson alternativ på mitten.

Då känns Roerslev Rasmussen som ett mer oskrivet kort även om han tydligen övertygade stort mot Ängelholm. Men även där finns stor potential att förvalta för HBK vars fördjupade samarbete med FCK ser riktigt spännande ut.

Trots att tiden tickat iväg har Janne aldrig varit riktigt orolig.

– Nej, det är ju ett ständigt pågående arbete och att gå ut och skrika och beklaga sig skulle sända fel signaler till de spelare som jag har och som måste vara mitt huvudfokus. Men att förstärka truppen höjer ju kvalitén för alla när den vässar konkurrensen.

Annars var upptaktsträffen denna gång lika trist som den lunch som Uppsala kommun bjöd på; vegetariskt, vilket i sig kanske var en god tanke som dock smakade – ingenting.

Å andra sidan höll Marlene Burwick ett brandtal om fotbollens betydelse för kommunen som hade fått kollegorna i Halmstad att rodna:

– Äntligen! Som vi har väntat. I drygt 40 år. För både all motions- och breddidrott behöver eliten som förebilder.

Annars var det – utspädd mellanmjölk där ödmjuka floskler och diplomatiska klyschor stod som spön i backen när inte längre Janne Andersson eller Nanne Bergstrand satt på podiet.

Malmö FF som med drygt 43 procent av rösterna fick ikläda sig rollen som favorit med AIK (17,2) och Jens Gustafssons IFK Norrköping (9,9) som främsta utmanare . Väntat. Gäsp.

Och i botten tippades samtliga nykomlingar, Sirius på kvalplats, HBK näst sist och AFC Eskilstuna sist. Väntat. Zzzzz.

Inte ens AIK-tränaren Rikard Norling bjöd på några klassiska citat utan det roligaste var väl den körkortslöse ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Och MFF-kaptenen Markus Rosenbergs psykologiska spel mot storklubbskonkurrenterna när han, på en fråga från en MFF-supporter, skulle svara på vem som fajtas om silvret efter MFF...

– Det är ju många. Häcken och Östersund. Fast det var ju inte så många... Men det är många fina spelare som har återvänt hem, sa Mackan utan att alltså nämna AIK, IFK Göteborg, IFK Norrköping och Djurgården...

Det var åtminstone lite roligt. Men roligast av allt: Den 1 april startar Fotbollsallsvenskan 2017. Och det är inget aprilskämt.

Se mer från - Inför Allsvenskan 2017
MEST LÄST