Målskytt. Kosuke Kinoshita klackade in 1–0 för HBK:s U21-lag borta mot Häcken, men matchen i Göteborg slutade 1–1.
Målskytt. Kosuke Kinoshita klackade in 1–0 för HBK:s U21-lag borta mot Häcken, men matchen i Göteborg slutade 1–1.

Kinoshitas klack räckte till kryss för HBK

Kosuke Kinoshita får inte spela i Halmstads BK:s A-lag ännu – men gav en ny påminnelse om sina kvaliteter i måndagens U21-match borta mot Häcken.

ANNONS
|

U21-allsvenskan

Häcken 1

HBK 1

Den japanske anfallaren, som ännu inte har fått arbetstillstånd i Sverige men tillåts spela i U21-serien, gav HBK ledningen efter en halvtimmes spel på Bravida arena.

– Vi attackerade på högerkanten och det var ett inlägg av ”Henning” (Alexander Henningsson) som Kosuke tar emot felvänd i boxen. Han är ju lite okonventionell så då väljer han att klacka och det ställer backen och målvakten helt, berättar tränaren Andreas Jankevics.

HBK hade ett ungt lag med två från-start-debutanter i ytterbackarna Herman Johansson och Victor Strandahl. Häcken, med HBK-bekante Shkodran Maholli startelvan, kvitterade efter 75 minuter.

– Killarna gör det bra. Vi har inte lika många A-lagsspelare med och som helhet är det en väl genomförd insats mot ett bra Häcken, summerar Andreas Jankevics.

ANNONS

På tal om HBK:s A-lag så kan det trots allt bli en träningsmatch även denna veckan. I så fall mot Falkenberg på fredag i Halmstad, men alla detaljer är inte klara.

ANNONS