Johan Oremo hoppas på nätmusik

Nya kvastar sopar bäst. Johan Oremo, 30, från Gefle ser ut att gå rakt in som spjutspets i Halmstads BK:s startelva i lördagens tidiga ödesmatch hemma mot Gif Sundsvall.

ANNONS
|

– Det känns jättebra att vara här. Det är en otroligt gästvänlig klubb och jag har känt mig otroligt väl omhändertagen. Jag har bara positiva saker att säga hittills, säger han till HP.

Johan Oremo har bara hunnit träna med HBK i fyra dagar efter övergången från Gefle IF i Superettan för, enligt uppgift, cirka tre kvarts miljon kronor.

Men på fredagens matchförberedande pass var det anfallsveteranen från Hälsingland som anförde offensiven i A-elvan.

Allt talar för att tränaren Igor Krulj plockar in sitt nyförvärv från start redan mot Gif Sundsvall.

– Det får du prata med Igor om, säger Oremo efteråt – men medger att han är redo för spel:

ANNONS

– Ja, absolut. Det är otroligt motiverande om han väljer att spela mig och jag hoppas att jag kan bidra med lite rutin och det jag är bra på. Sedan är det bara att gå in och köra. Det är tre poäng som vi spelar om och det är viktiga tre poäng.

Coach Krulj passar –förstås – också på frågan om startelvan, men förmedlar följande intryck av Johan Oremo så här långt:

– Han har sett pigg ut. Han varit i gång med Gefle så han är redo fysiskt. Vi är glada att han är här.

Det pågick förberedelser över allt på ett regnigt Örjans vall på fredagsförmiddagen.

Samtidigt som HBK:arna nötte snabba omställningar och fasta situationer på C-planen, byggde Diggiloos ”roddare” – med benäget bistånd av dam- och U-lagsspelare från HBK – upp scenen, drog kablar och satte fram stolar inför fredagskvällens konsert på B-planen.

Får Igor Krulj och Johan Oremo råda blir det ljuv musik på Örjans vall även på lördagen.

Nätmusik.

HBK har gjort minst mål (tio) av alla lagen i Allsvenskan och många supportrar hoppas att Oremo ska vara frälsaren som får fart på offensiven.

Känner du pressen att leverera?

– Nej, det brukar vara så mycket snack om det där. Man kan inte komma hit och göra mål själv utan hela laget måste bidra. Det ligger ett spel och fina passningar bakom. Sedan att någon får sätta dit den… det spelar ingen roll vem det är. Huvudsaken är att någon gör det.

ANNONS

Hur har det känts fotbollsmässigt för dig under första dagarna här?

– Det är lite annorlunda med naturgräs. Jag är van vid konstgräs i åtta säsonger nu och det är en liten omställning. Det känns i kroppen. Men jag tycker ändå att jag har kommit in i det hyfsat.

HBK har krisvärvat anfallare förr med lyckat resultat.

Kvastar med några år på nacken minns ”ängelsmannen” Steve Whitton, som lånades in från Sheffield W sommaren 1990 och med sju mål på 13 matcher starkt bidrog till att HBK lyckades hålla näsan ovanför nedflyttningsstrecket.

Johan Oremo har 15 matcher på sig.

Läs också: HBK släpper Rebin Asaad – gratis

MATCHGUIDE

FOTBOLL: ALLSVENSKAN

HBK–Gif Sundsvall

Örjans vall, lördag kl. 16.0

LÄGET I LAGET

HBK: Inga nya skador, men vänsterbacken Andreas Bengtsson är avstängd efter varningen under den bleka 0–1-förlusten uppe i Sundsvall. Nye anfallaren Johan Oremo verkar gå rakt in i startelvan och där bakom återgår tränaren Igor Krulj av allt döma till Alexander Ruud Tveter som ”tia” med Aboubakar Keita som innermittfältare ihop med Marcus Mathisen.

Sundsvall: Mittfältaren Smajl Suljevic skadade ett ledband i knäet i förra matchen och beräknas bli borta i en till två veckor. Det kan betyda debut för Sundsvalls nye spanjor David Batanero, som blev spelklar så sent som i måndags. Backen Markus Danielson, som var avstängd senast, och vänsteryttern Dennis Olsson är åter tillgängliga.

LAGEN

HBK (preliminärt): Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Adnan Kojic – Marcus Mathisen, Aboubakar Keita – Nikolai Alho, Alexander Ruud Tveter, Sead Haksabanovic – Johan Oremo.

Sundsvall (preliminärt): Tommy Naurin – Markus Danielson, Eric Björkander, Noah Sonko Sundberg – Eric Larsson, Lars Krogh Gerson, David Batanero, Dennis Olsson – Jonathan Morsay, Linus Hallenius, Kristinn Freyr Sigurdsson.

TRÄNARSNACK

Igor Krulj, HBK:

– Det var tufft i början på veckan och en väldigt lång hemresa. Men vi kollade igenom matchen tillsammans med laget i tisdags förmiddag och sedan har vi tränat på bra och gjort allt vad vi kan för att vara förberedda.

– Jag vill se ett lag som hänger ihop både offensivt och defensivt, att vi har en väldigt bra balans i det och en stark revanschlusta från senaste matchen. Allt som står i vår makt ska vi leverera.

– Vi kom lite fel in i matchen från start senast, vilket gjorde att vi inte kände trygghet och självförtroende fullt ut på planen. Då blir det lätt att vi inte hänger ihop i presspelet och då ser det ut som att vi är helt utspridda. Det är något vi har lärt oss av och vi ska inte hamna där igen.

HP:s BOLLJAKT

Topp fem efter 15 matcher:

1) Isak Pettersson 44

2) Sead Haksabanovic 39

3) Aboubakar Keita 36

4) Fredrik Liverstam 35

5) Marcus Johansson 34

ÖVRIGA MATCHER

Lördag: Malmö FF–Jönköping, Sirius–Häcken.

Söndag: Djurgården–Östersund, IFK Göteborg–Örebro, Kalmar–AFC Eskilstuna.

Måndag: Hammarby–Elfsborg.

LIVERAPPORT

Följ matchen live på hallandsposten.se

Lördagens tablå:

Kl. 14.30: HP avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt försnack med tränaren Igor Krulj.

Kl 15.50: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna.

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och webbexklusiva betyg på alla HBK-spelarna.

ANNONS