Letar klubb. Dino Islamovic är på jakt efter en ny klubbadress, under torsdagen och fredagen synas anfallaren av Halmstads BK.
Letar klubb. Dino Islamovic är på jakt efter en ny klubbadress, under torsdagen och fredagen synas anfallaren av Halmstads BK.

HBK testar förre Groningen-anfallaren

Det var inte bara förre Östersunds-anfallaren Andrew Stadler som visade upp sig för Halmstads BK under torsdagen. På plats var även förre Fulham- och Groningenproffset Dino Islamovic, 22.

ANNONS
|

– Han har varit i Sverige ett tag och vi kan honom lite sedan ungdomsåren i Malmö, så det är inget blint namn, kommenterar Halmstads BK:s tränare Janne Jönsson.

Anfallaren Islamovic är fostrad i Malmö FF men valde som 18-åring att testa lyckan i engelska Fulham. Men någon chans i A-laget fick han aldrig och efter två år skrev Islamovic, med tre U21-landskamper på meritlistan, på för FC Groningen i nederländska högstaligan.

Det blev elva matcher i Eredivisie men efter en meniskoperation sommaren 2015 blev det inga fler matcher och Islamovic lämnade klubben i maj då kontraktet löpte ut. Sedan dess har han letat ny adress.

ANNONS

– Det är en välbyggd anfallare, med god teknik. Han ska, precis som Andrew Stadler träna med oss även i morgon (fredag), konstaterar Jönsson.

Han har inte spelat matcher på ett och ett halvt år, hur ser du på skadehistoriken?

– Vi känner på varandra och ville utnyttja de här träningarna till att titta på spelare. Skaderisken är givetvis något vi får titta på.

Stämningen på den första träningen efter kvalbragden var påtagligt avspänd. Sead Haksabanovic cykelsparkade och Marcus Mathisen bjöd på nytt praktmål. Både bastante Islamovic och den mer kvickfotade Stadler hittade nätmaskorna på ett soligt Sannarp.

– Skönt att vara här i solen. Jag vill ha en ny utmaning och jag får se hur det går här och så tar vi det därifrån, säger Stadler vars kontrakt med Östersunds FK har löpt ut.

– Jag bestämde mig för att inte förlänga, jag behöver mer speltid samt spela på min position. Jag vill utvecklas som spelare och jag stannar gärna i Sverige, säger anfallaren som fått skralt med speltid i succéklubben.

– Jag tycker att jag förvaltade de chanser jag fick väl. Jag startade tio matcher och gjorde tre mål och tre assist.

I HBK är han bekant med Fredrik Olsson sedan tidigare.

ANNONS

– Vi har spelat mot varandra och så var han i Landskrona också, han lämnade när jag kom. Så jag hade gärna spelat med honom igen, vi är ganska lika som spelare.

Wisconsin-killen Stadler, som fyller 29 i januari, vänder efter fredagens träning hem till USA.

– Jag har inga andra provspel inplanerade, men jag pratar med några klubbar.

Janne Jönsson:

– Det är en bra kille, löpstark, löpvillig forward som har spelat kant också. Vi fångade honom på vägen hem till Amerika för att se varandra i ögonen, kan man säga.

Efter träningen hade Jönsson och ordförande Tony Karlsson en sittning med Fredrik Liverstam, kaptenen som sitter på utgående kontrakt.

– Det är en dialog som pågått i positiv anda sedan tidigare och jag är inte mindre positiv efter i dag. Jag är hoppfull att han ska stanna, säger Janne som nu även gett försvarsduon Andreas Bengtsson och Alexander Berntsson kontraktsförslag.

Liverstam:

– Det är ingen hemlighet att jag alltid har trivts i HBK. Det var ett bra snack sen får vi se vart det leder.

ANNONS