Ingen fortsättning. Azziz Deen-Conteh övertygade inte tillräckligt på HBK:s träning utan får söka sig vidare.
Ingen fortsättning. Azziz Deen-Conteh övertygade inte tillräckligt på HBK:s träning utan får söka sig vidare.

HBK letar vidare – Conteh sjunde provspelaren att få nej

Han kom, han sågs, han – nobbades. Det blev bara en provträning för Azziz Deen Conteh i Halmstads BK.

ANNONS
|

– Det är ingen spelare som kommer att lyfta oss och därför går vi inte vidare, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Med flickvän i Halmstad var det den 24-årige kantspelaren som hörde av sig till Jönsson om en provträning med HBK. Efter Chelseas reservlag har Deen-Conteh har hållit till i grekiska Ergotelis, Port Vale i League One, Boston United i National League North, engelska sjätteligan, moldaviska Zaria Balti samt senast FC Zugdidi i Georgien där sejouren dock bara blev knappt två månader. På cv:t finns, med dubbelt medborgarskap, även tre A-landskamper med Sierra Leone samt fem med det engelska U19-landslaget.

– Även om han kanske inte har spelat i några stora fotbollsnationer på sistone så är han ändå fostrad i Chelsea där han spelade i reservlaget så därför fanns det ändå anledning att titta lite närmare på honom. Men tyvärr hade han inte den fysiska status som vi vill ha, förklarar Janne.

ANNONS

Dino Islamovic, Groningen, Andrew Stadler, Östersund, Hampus Dahlqvist, IFK Göteborg, Egzon Sekiraca, Höllviken, Marza Halvadzoc, Zeljaznicar Sarajevo, Andre Ntambue, SK Deinze ...

Raden av provspelare som passerat revy under de senaste månaderna börjar bli lång, där bara japanen Kosuke Kinoshita, senast i FC Homburg, har ”fastnat” i nätet.

– Vi har tyvärr inte så mycket pengar att röra oss med, vilket gör att vi måste vara väldigt noggranna och förståndiga i vad vi tar in. Därför väntar vi hellre en vecka för länge än gör något förhastat, samtidigt som det är en signal att vi tror på vad vi har och att det inte på något sätt är panik.

Det är rena rama djungeln att i dagens fotboll pricka rätt bland eventuella förstärkningar.

– Vi får ju dagligen tips via mail, sms och telefonsamtal om nya spelare som sedan ska sorteras ut. Men via bilder och matchklipp och rekommendationer ska det sedan tända till innan vi kallar en spelare till provspel.

Men går det att göra en rättvis bedömning på några dagars provspel?

– Jag tycker nog det med en bra research som grund där de sedan ska förverkliga ambitionerna i vår egen miljö. Men visst kan det vara svårbedömt ibland.

ANNONS

– Ta Ntambue som exempel. Han såg ju så intressant ut på provträningen att han fick åka med på lägret i Spanien. Att vi sedan valde bort honom beror på osäkerheten när han är i fysiskt skick att kunna leverera fullt ut, förklarar Janne.

Som kan få anfallsbekymmer inför tävlingspremiären, Vänersborg i Svenska cupen på lördag.

Kinoshita har ännu inte fått något arbetstillstånd i Sverige, vilket innebär att japanen riskerar att inte bli spelklar.

– Men vi hoppas att få det klart tills på lördag för annars blir vi väldigt tunna anfallsmässigt, säger HBK-tränaren.

Samtidigt pågår diskussioner om att redan nu förlänga japanens sexmånaderskontrakt.

– Vi för sådana samtal, ja, bekräftar Jönsson.

ANNONS