Först Kosuke Kinoshita och nu Aboubakar Keita. Lånet från FC Köpenhamn fick rött kort efter en vårdslös tackling när Halmstads BK förlorade mot svenska mästarna Malmö FF på Örjans vall.

HBK 0

Malmö FF 3

(0–2)

– Helt oacceptabelt, tycker HBK-kaptenen Ivo Pekalski.

Mot Jönköpings Södra var det nye japanen som åkte ut efter en halvtimmes spel. I stort sett lika lång tid hade gått på Örjans vall på söndagen då Keita satsade friskt och sparkade ner MFF:s Oscar Lewicki på motståndarnas planhalva.

Domaren Glenn Nyberg, Borlänge, visade ut HBK-mittfältaren direkt.

– Vi gav bort matchen. Det går inte att spela med en man mindre så länge mot ett lag av Malmö FF:s kaliber, säger Pekalski.

Han fortsätter:

– Det borde ha räckt med vad som hände i förra omgången. Vi måste lära oss att hitta disciplinen för nu fick vi inte möjligheten att vara med i matchen.

Så länge HBK var lika många spelare på plan såg det bra ut mot Malmö, som inte skapade mycket när hemmalaget stängde ytor och jobbade för varandra.

Men sedan Keita dragit på sig det röda kortet, som kommer att ge minst två matchers avstängning, fick HBK svårt att freda det egna målet.

Direkt efter att mittfältaren lämnat planen blev det plötsligt vidöppet i HBK:s försvar och det var skåningarna inte sena att utnyttja.

Först räddade Isak Pettersson Markus Rosenbergs friläge, men bara minuten senare fick den unge HBK-målvakten ge vika sedan gästerna rullat upp hemmaförsvaret och Anders Christiansen rullat in 0–1 efter klackpass av matchens store lirare Pawel Cibicki.

Bara ett par minuter senare var det dags igen.

Rosenberg skickade in bollen från höger och Cibicki drömmålade med en konstspark.

Således sex blytunga minuter för HBK som den här gången inte hade energi nog för att komma tillbaka i matchen som i Jönköping senast.

Men så handlade det också om ett helt annat motstånd.

Malmö fortsatte att dominera matchbilden och í den 63:e minuten var det dags igen. Cibicki fick ostört stå och sikta in sig och satte 3–0 i bortre krysset.

– Med en man mindre får man färre lägen och även mindre kraft att göra något själv, tycker Pekalski.

Marcus Johansson, som bildade mittbackspar med Marcus Mathisen sedan Fredrik Liverstam inte återhämtat sig riktigt från förkylningen och satt på bänken, nickar instämmande:

– Det är svårt med tio man mot MFF. Jag tyckte att vi hade koll på dem i början, men sedan körde de bara på.

HBK, då?

Ja, inte kom laget till speciellt många chanser, men Nicolai Alho, som gjorde debut från start i allsvenskan, hade några hyfsade chanser i första halvlek, men fick ingen riktig fart på skotten.

I övrigt hände inte så mycket. Det hade HBK inte ork för den här gången.