HBK-Bengtsson har U21-EM i tankarna

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson tackar med all sannolikhet nej till U21-EM i sommar.

ANNONS
|

Det kan öppna upp för Halmstads BK:s succéback Andreas Bengtsson.

– Jag har haft det i tankarna och ser en möjlighet att ta en plats där, men det är några veckor kvar innan truppen tas ut och för att komma med måste jag göra bra i från i varje match i Allsvenskan, säger Andreas Bengtsson.

Augustinsson ska byta klubb – från FC Köpenhamn till tyska Werder Bremen i sommar – och är precis som A-landslagskollegorna Victor Nilsson Lindelöf och Emil Krafth osäkra på att spela U21-EM i Polen.

Förbundskaptenen Håkan Ericson säger att Augustinsson troligen inte är med och att det är 50-50 när det gäller de andra två.

ANNONS

– Målet är att ta sig in i U21-landslaget, men gör jag det inte nu så kan jag göra det senare, funderar Bengtsson.

Han fyllde 20 år i februari och har fortfarande något år på sig innan han faller för åldersstrecket.

Efter givne Pa Konate i Malmö FF ser det ut att bli en lucka i årets upplaga.

– Det är tunt med vänsterbackar i min ålder. Jag vet inte så många som kan bli aktuella, men Augustinssons lillebror Jonathan i Djurgården är duktig.

Just de båda kan stöta på varandra i kväll när HBK ska försöka välta det rutinerade stockholmslaget på Örjans vall.

Bengtsson lag har så här långt skrapat ihop fem poäng och det är en pinne bättre än vad Djurgården mäktat med.

– Det är helt okej. Vi kanske skulle haft några poäng till, men med tanke på de röda korten så får vi vara relativt nöjda. Med elva man på planen har vi bara släppt in ett mål, säger Andreas.

– Men Djurgården har bra spelare på alla positioner och ska vi vinna så krävs det att vi är lika disciplinerade som mot Östersund och första halvtimmen mot Malmö FF. Det går inte heller att göra några misstag för då smäller det bakåt direkt.

ANNONS

Själv har Andreas upplevt några roliga månader. Han fick precis som övriga i HBK en självförtroende-boost i kvalmatcherna mot Helsingborg i höstas och har inlett piggt i Allsvenskan.

– Bortsett från senaste matchen mot AFC så tycker jag att jag har tagit ett kliv. Jag är mer stabil och redo att sätta avtryck och sticka ut både offensivt och defensivt.

Det kan ta honom långt.

Till en början till Polen i sommar.

Fotboll: Allsvenskan

HBK–Djurgården

Örjans vall torsdag kl. 19.00

Läget i lagen

HBK: Aboubakar Keita är avstängd även mot Djurgården efter sitt röda kort mot Malmö FF. Borta är också Jesper Westerberg, som fick en sträckning i låret senast mot AFC Eskilstuna. I hans frånvaro tar Kosuke Kinoshita plats i truppen igen efter att ha varit avstängd två matcher för utvisningen mot Jönköpings Södra. Gabriel Gudmundsson har problem med en ömmande tå, men ska kunna spela i kvällens match.

Djurgården: Tidigare landslagsbacken Jonas Olsson missade toppmötet senast mot Malmö FF efter en ljumskskada, men har kunnat träna i veckan och är aktuell för spel mot HBK. Andreas Isaksson har varit sjuk, men tillfrisknat. Borta är dock sedan tidigare duon Haris Radetinac och Tino Kadewere.

Lagen

HBK (prel): Isak Pettersson – Adnan Kojic, Fredrik Liverstam, Marcus Johansson, Andreas Bengtsson – Nikolai Alho, Marcus Mathisen, Ivo Pekalski, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

Avbytare: Alexander Berntsson, Alexander Henningsson, Jonathan Svedberg, Rebin Asaad, Gabriel Gudmundsson, Kosuke Kinoshita, Malkolm Nilsson.

Djurgården (prel): Andreas Isaksson – Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Elliot Käck – Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Othman El Kabir – Gustav Engvall, Kerim Mrabti.

Tränarsnack

Janne Jönsson, HBK:

– Vi möter ett bra lag med mycket rutin. Djurgården är spelskickligt, men trots att vi är unga tycker jag att vi uppträder ganska moget. Vi får lära oss av de röda korten, fast där hade inte förmaningarna inom laget nått fram till våra nyförvärv.…

– Nu har vi fått testa hur det är att spela 4-5-1, men jag har inte bestämt mig ännu om vi ska fortsätta att spela så eller gå tillbaka till 4-4-2.

Özcan Melkemichel, Djurgården:

– Halmstad är alltid stabila med ett bra försvarsspel. Jag mötte dem två gånger i fjol och jag vet deras styrkor och svagheter, så det hoppas jag kunna dra nytta av inför matchen på torsdag också.

HP:s bolljakt

Ställningen efter fyra matcher:

Sead Haksabanovic 12

Andreas Bengtsson 12

Isak Petterson 12

Ivo Pekalski 11

Marcus Johansson 11

Marcus Mathisen 11

Alexander Ruud Tveter 10

Övriga matcher

Torsdag: IFK Norrköping-Jönköpins Södra, Kalmar FF-Malmö FF, AIK–Sirius.

Följ matchen live på hallandsposten.se

Torsdagens tablå:

Kl.17.30: HP avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt försnack med tränaren Janne Jönsson.

Kl. 18.55: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna.

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och webbexklusiva betyg på alla HBK-spelarna.

ANNONS