Aktuell för HBK. Klubben ska ha träffat Klebér Saarenpää som finns med i bilden när nu en andra assisterande tränare ska utses.
Aktuell för HBK. Klubben ska ha träffat Klebér Saarenpää som finns med i bilden när nu en andra assisterande tränare ska utses.

Han kan bli HBK:s andra assisterande tränare

Han har elva A-landskamper på meritlistan och kom i höstas in som tränare och räddade kvar Syrianska i Superettan. Nu erfar HP-sporten att Klebér Saarenpää, 41, är en av de som ligger närmast till att bli den andra assisterande tränaren i Halmstads BK.

ANNONS
|

– Han är ett av namnen som vi har pratat med och ser som mycket intressant, men det finns förstås fler, konstaterar HBK-ordföranden Tony Karlsson.

Efter en lång gallringsprocess där Tony tillsammans med assisterande tränaren Andreas Jankevics har skött samtalen när chefstränaren Janne Jönsson har varit på resande fot återstår nu bara ett fåtal namn.

Den tidigare HIF-ikonen Erik Edman ska länge också ha funnits med i bilden, men ska på grund av familjeskäl, ha fallit bort.

Men Saarenpää finns alltså med. Efter elva A-landskamper och spel i Sirius, Djurgården, IFK Norrköping, Aalborg, Vejle och Hammarby lade han skorna på hyllan 2008.

ANNONS

I stället blev han tränare i Hammarbys juniorlag för att via Hammarby TFF och Syrianska hamna i danska Vejle där han förra våren fick sparken.

I höstas återvände Klebér till Syrianska där han ihop med Tino Katsoulakis och Steven Younan, lyfte laget från jumboplatsen till att, via kval, rädda Superettankontraktet.

Janne Jönsson välkomnar också en förstärkt tränarstab.

– Ja, vi har varit väldigt få, men kan nu täcka upp både den individuella träningen och fånga individen på ett bättre sätt. Och självklart vill vi ha det klart i god tid innan träningslägret i Salou.

Samtidigt pågår arbetet med att förstärka truppen – i första hand offensivt, men även ytterligare en ytterback finns på radarn.

– Vi tittar brett och måste vara noggranna med de spelare som vi plockar in så att de verkligen kommer att höja kvalitén i laget, påpekar Janne.

Men den ghananska fotbollssajten ghanasportsonline.coms avslöjande att den före detta ghananske landslagsanfallaren och målmaskinen Eric Bekoe, 30, senast i egyptiska Petrojet, skulle vara aktuell för HBK är helt taget ur luften.

– Vem? Har aldrig hört talas om namnet, avfärdar Janne spekulationerna med ett skratt.

Kontraktsskrivningen med japanen Kosuke Kinoshita har, på grund av administrativa skäl, dragit ut på tiden, men man räknar nu med underskriften i samband med resan till New York dit laget åker i dag med bland annat träning i Central Park på programmet.

ANNONS

Till den andra resan, träningslägret i Salou, har för övrigt HBK också klart med en andra träningsmatch. Förutom Elfsborg den 3 februari väntar nu också Östersund den 8 februari – alltså den allsvenska premiärmotståndaren på Örjans vall den 1 april.

ANNONS