Strävsamt par. Tom Prahl och Thomas Lindgren coachar HP-laget mot HBK även i år.
Strävsamt par. Tom Prahl och Thomas Lindgren coachar HP-laget mot HBK även i år.

Favorit i repris när Prahl coachar HP-laget 2016

Det blir en favorit i repris – HBK:s legendariske guldtränare Tom Prahl med Thomas Lindgren som assisterande som tar hand om HP-laget mot Halmstads BK även i år den 28 juni.

ANNONS
|

Omröstningen är avslutad.

(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

– Mycket trevligt i fjol så det gör jag gärna om, hälsar Tom från huset i Skåne.

Till sin hjälp får han alltså återigen Thomas Lindgren som haft det tufft med sitt Centern, med största sannolikhet Sveriges yngsta division 4-lag med nästan enbart juniorer i laget.

– Det var fantastiskt lärorikt och givande att gå bredvid Tom och vi hade ju minst lika roligt bredvid planen, säger Thomas om Prahl, HBK:s genom tiderna mest framgångsrike tränare med två SM-guld (1997 och 2000), ett lilla silver (1999) samt ett brons (1998) – ett facit som inte ens Englands EM-aktuelle förbundskapten Roy Hodgson lyckades uppnå under sin sejour i HBK.

ANNONS

Thomas vågar samtidigt utlova en tuffare match för HBK på Örjans vall:

– Vi ska tajta till försvarsspelet i år.

Den gången blev det 0–11 sedan siffrorna, av förklarliga skäl, runnit iväg efter paus mot det då allsvenska laget.

Men några sådana siffror lär det knappast bli i år. I synnerhet som matchen kommer att inledas med en straffsparksläggning där de som sitter bakom HBK-målvakten Stojan Lukic också kommer att vara lika med det handicap som HP-laget har vid avspark.

Vill du se HP-laget mot HBKpå Örjans vall, köp biljetter här.

Tom sa också inför matchen:

– Det här är nog en av de tuffaste uppgifter som jag varit med om, att organisera och bygga ett lag på en träning.

För en gemensam träning, söndagen den 26 juni, blir det även i år för HP-laget vars spelare då får lära känna varandra och drillas av herrar Prahl och Lindgren.

I fjol röstade otroliga 5 169 personer, där till slut Vapnös Flamur Kurshumliu vann.

Men allt talar för att vi den 19 juni skriver ett nytt rekord när det, inte ens efter en vecka, hade inkommit 4 900 röster, där Kvibilles Benjamin Lusjani redan har slagit fjolårets vinnare i antalet röster. Och då återstår en dryg vecka!

ANNONS
ANNONS