Svägerskorna har Allsvenskan i sikte

Målsättningen var att ta en mittenplacering. Men Cecilia Patriksson, Sanna Suoraniemi och de andra spelarna i Drott nöjde sig inte med det. Nu börjar kvalet till Allsvenskan.

ANNONS
|

Det är två glatt överraskade niometersspelare som HP-sporten träffar inför lördagens hemmamöte med Lidingö SK.

– Det här är väldigt otippat. Vi var nykomlingar i division 1 och trodde verkligen inte detta innan säsongen började så det är jätteroligt, säger Sanna Suoraniemi, 20.

– Det är väldigt spännande och vi har allt att vinna. Det är bara bonus nu att spela kval och om det då leder till Allsvenskan så är det också jätteroligt, fortsätter Cecilia Patriksson, 22.

Medan Drotts herrlag har haft en rakt igenom dyster säsong och ramlade ur Allsvenskan så har damernas kurva pekat rakt uppåt.

Seriesegern i division 2 i fjol följdes, trots en generationsväxling i somras, av en andraplats i division 1 södra och allsvenskt kvalspel.

ANNONS

Nu gäller bäst av tre matcher mot Lidingö, som försöker kvala sig kvar i näst högsta serien för andra året i rad.

Vad ligger bakom era framgångar?

– Vi har tränat väldigt hårt och mycket och är tydliga i våra regler i spelet, vad man får hjälp med och vad man inte får hjälp med, svarar Sanna Suoraniemi.

– Ja, vi har en tydlig plan inför varje match och har hållit oss väldigt bra till den. Och vi litar alltid på varandra, tillägger Cecilia Patriksson.

Båda hyllar dessutom tränarduon Thomas Sivertsson och David Löfgren, som tog över damlaget i somras och mot slutet av säsongen även ansvarade för herrlaget.

– De kompletterar varandra jättebra. Båda är jättehandbollsnördar och har spelat på hög nivå, så de har så mycket erfarenhet själva som de kan dela med sig av, menar Cecilia Patriksson.

Sanna Suoraniemi:

– De två ihop är den bästa tränarduon verkligen. Thomas tänker på helheten i laget och David är mer nere och petar i smådetaljer.

Nu har ni plötsligt chans att gå om Drotts herrar i seriesystemet. Hur ser ni på det?

– Det är tråkigt att det inte har gått bra för dem. Man vill ha två lag som ligger i toppen. Men det är kul att damerna får ta lite mer plats och visa att vi också finns, tycker Cecilia Patriksson.

ANNONS

Både hon och Sanna Suoraniemi fostrades i Halmstad Handboll innan de gick över till Drott.

Sanna, som är dotter till förre Drott-profilen Tommy Suoraniemi, har även ett framgångsrikt förflutet som rytmisk gymnast och vann flera SM-guld med Halmstad RG:s ungdomstrupp.

Dessutom visar hon sig inte bara vara lagkamrat med Cecilia Patriksson utan även svägerska:

– Hon är sambo med min brorsa (Dennis).

Lite om: Cecilia Patriksson

Ålder: 22 år.

Plats i laget: Högernia och mittnia.

Yrke: Studerar till lärare.

Familj: Sambo.

Intressen: Gym, träning, plugg och resor.

Aktuell: Kvalar på lördagen till Allsvenskan med Drott.

Lite om: Sanna Suoraniemi

Ålder: 20 år.

Plats i laget: Vänsternia.

Yrke: Äger skönhetssalongen Nails & Beauty.

Familj: Mamma, pappa och bror.

Intressen: Salongen.

Aktuell: Kvalar på lördagen till Allsvenskan med Drott.

ANNONS