Viktiga matcher. Thomas Sivertsson (till höger) och David Löfgren hoppas på en positiv avslutning på säsongen. 
Viktiga matcher. Thomas Sivertsson (till höger) och David Löfgren hoppas på en positiv avslutning på säsongen. 

Sivertsson: ”Vi måste ta poäng och inte nolla"

Division 1 eller kval? Det är frågan för krisande Drott inför den allsvenska slutspurten.

ANNONS
|

– Vi måste ta poäng och inte nolla, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Det är ingen lätt uppgift som Thomas Sivertsson och hans vapendragare David Löfgren har.

Två matcher återstår i Allsvenskan och Drott har det tuffaste motståndet kvar av samtliga bottenlag. På söndag ställs Halmstadlaget (hemma) mot Tyresö, som jagar en kvalplats till Handbollsligan, och därefter väntar serieledande OV Helsingborg borta i den sista matchen.

– Vi kan inte göra mer än att göra vårt bästa och vara trygga i situationen. Sedan får vi hoppas att Varberg vill avsluta snyggt mot Tumba, men som läget är nu kan vi bara lägga fokus på vårt eget, säger Sivertsson.

ANNONS

Drott är alltjämt på rätt sida nedflyttningsstrecket, men har samma poäng, elva, som Tumba, medan Anderstorp har tio. De båda stöter förresten på varandra på söndag, sedan möter stockholmarna Varberg och Anderstorp Lindesberg i sista omgången.

Räkna med en riktig rysare.

– Jag har suttit och klippt ner Tyresös senaste match och kan konstatera att det är ett bra lag som vi möter. De spelar kraftfullt och har flera spelare som ska till Aranäs nästa säsong, berättar Sivertsson.

Han fortsätter:

– Men vi har en plan och hoppas klara det. Men då gäller det att vi har tålamod i anfallsspelet för det håller inte att hafsa i väg skotten – spelet måste vara väl uppbyggt.

Förlusten mot Anderstorp senast sved och tajtade till läget i botten.

– Anderstorp gjorde det bra och håller väl ungefär samma nivå som de andra lagen som vi har mött på slutet, men vi gjorde för många individuella fel och sammantaget blev det fler minus än tidigare.

Filip Berentsen är förkyld och kan missa matchen. Dessutom har målvakten Oscar Gustafsson varit sjuk i veckan och får därför stå åt sidan. In kommer i stället Andreas Holmén.

ANNONS

Innan matchen på söndag ska Sivertsson till Eskilstuna där Drotts J20-tjejer i helgen spelar steg 4 i JSM mot bland andra Tumba och Skövde.

Det är mycket nu för Drottränarna.

ANNONS