Tar över i Drott. Thomas Sivertsson avlöser Mattias Lindskog som huvudtränare i Drotts damlag, som i våras tog klivet upp i division 1.
Tar över i Drott. Thomas Sivertsson avlöser Mattias Lindskog som huvudtränare i Drotts damlag, som i våras tog klivet upp i division 1.

Sivertsson ny Drottränare

Thomas Sivertsson har hittat ett nytt jobb.Den tidigare förbundskaptenen för det svenska damlandslaget blir ny tränare för Drotts damlag i division 1.Till sin hjälp får han David Löfgren, svensk mästare i herrlaget 2013.

ANNONS
|

– Det ska självklart bli roligt. Nu får jag fortsätta det arbete som jag gjort med juniortjejerna sedan 2009 då vi flyttade hem till Halmstad igen, säger Thomas Sivertsson.

51-åringen har en gedigen bakgrund som både spelare och ledare inom handbollen. Under den aktiva karriären tog han bland annat VM-guld och OS-silver, flera SM-guld i Drott och var även proffs i spanska BM Granollers och danska Kolding.

Under senare år har Sivertsson tränat just Kolding och polska Wisla Plock – dessutom har han varit assisterande tränare i Portugals herrlandslag och förbundskapten för Sveriges damlandslag.

Så det är minst sagt en meriterad tränare som nu blir ny huvudtränare efter Mattias Lindskog.

ANNONS

– Tjejhandbollen har fått ett jätteuppsving i Halmstad och nästa säsong kommer vi att ha ett lag i division ett och två i division 3. I dag har vi 45-50 spelare plus juniorer, upplyser Sivertsson.

Han ser ut att få behålla stommen från det lag som i våras vann tvåan, men frågetecken finns för målvakten Hanna Persson, som ska studera i Trollhättan.

– Det är inte klart vad som händer, men eventuellt kommer Hanna att pendla och träna med något lag i Göteborg. Bollen ligger hos henne.

Sivertsson säger att framtiden ser ljus ut och att damhandbollen nu har en bra chans att etablera sig i Halmstad.

– Om inte Hanna stannar behöver vi en ny målvakt och med en bra sådan och en lite större skytt i laget skulle vi kunna hålla hög division 1-klass.

Drott gör tummen upp för sin nya tränare.

– Thomas är fantastiskt kompetent och det vore idiotiskt om vi inte drog nytta av hans kunskaper. Det här är början för damlaget att klättra uppåt i seriesystemet, säger Drotts ordförande Roger Wohlin.

Det har nu gått fyra månader sedan Sivertsson fick lämna sin post som förbundskapten för damlandslaget.

Men han har haft fullt upp.

I det civila arbetar han som lärare på Sannarpsgymnasiet – som för övrigt vann en stor turnering i beachhandboll i Helsingborg i går – och har fått flera uppdrag med handbollen i fokus.

ANNONS

Thomas har föreläst i Norge och ska inom kort vara expertkommentator i Kanal 5 då herrlandslaget spelar VM-playoff mot Bosnien-Hercegovina i Växjö.

– Sedan var jag på en rolig grej i England där IOK (Internationella olympiska kommittén) gjorde en dokumentär om handboll. De ville ha en etablerad tränare till ett lag som gått dåligt (Chester i engelska elitserien) och min uppgift var att ta hand om det här laget under en veckas tid. Programmet kommer att sändas på IOK:s egen kanal senare i sommar.

Själv hoppas han få bra fart på Drott.

– Får jag drömma lite...varför skulle Halmstad inte kunna ha ett lag på elitsidan inom damhandbollen?

ANNONS