Linus Fernebrand.
Linus Fernebrand.

Ny Drott-profil klar för Handbollsligan

Drotts degraderade herrar tappar ytterligare en spelare till HIF Karlskrona i Handbollsligan. Vänstersexan Linus Fernebrand, 22, följer kantkollegan Hampus Olsson till Blekinge.

ANNONS
|

Övergången presenterades på torsdagen. Linus Fernebrand, som har signerat ett kontrakt på 1+1 år, säger så här om klubbytet:

– Det är väl framför allt av handbollsmässiga skäl. Det är ju rätt stor skillnad på division 1 och Handbollsligan och det är väl det som lockar framför allt.

Linus Fernebrand kände på spel i högsta serien med Drott redan under säsongen 2015/16, men tog en ordinarie plats först i Allsvenskan i vintras då han var ett av få positiva utropstecken i Halmstadlaget.

Han har spelat i Drott ända sedan 6-årsåldern. Framöver kommer det i stället att stå HIF Karlskrona på tröjan.

ANNONS

– Det ska bli kul. Jag har varit där, varit med på en träning och träffat dem i laget. Det verkar bra och verkar vara sköna grabbar allihop, säger han.

Hade du andra anbud att välja mellan?

– Nej, det var antingen detta eller att stanna kvar i Drott.

Karlskrona slutade på 13:e och näst sista plats i Handbollsligan under den gångna säsongen efter att ha kickat Drottbekante tränaren Ulf Schefert (numera i Kristianstad i damernas elitserie) i slutet av februari, men räddade sig kvar via kvalseger mot Tyresö i tre raka matcher.

Linus Fernebrand är Drotts åttonde spelarförlust i vår.Tre år yngre brodern Hampus valde däremot nyligen att förlänga med Halmstadklubben.

Fakta: Spelare som lämnar Drott

Yosdany Rios Ballard (till US Ivry, Frankrike)

Hampus Olsson (HIF Karlskrona)

Jack Månsson (IFK Ystad)

Renny Svennberg (Aranäs)

Filip Berentsen (Varberg)

Linus Fernebrand (Karlskrona)

Oscar Gustafsson (Anderstorp)

Simon Andersson (Anderstorp)

ANNONS