Ny i Drott. Hannes Nyström.
Ny i Drott. Hannes Nyström.

Mittsexa klar för Drott i elfte timmen

Det blev, trots allt, ett sent nyförvärv till Drott innan transferfönstret stängde. Mittsexan Hannes Nyström, som tidigare har spelat för Hammarby i Elitserien, är klar säsongen ut.

ANNONS
|

Den för allsvensk överlevnad kämpande Halmstadklubbens ledning jobbade intensivt under onsdagskvällen och lyckades få alla papper i ordning innan Svenska Handbollförbundet stängde fönstret klockan 23.59.59.

Hannes Nyström är 21 år och kommer närmast från Stockholmsklubben IK Bolton, som är nästjumbo i division 1 norra.

Nye Drott-tränaren Thomas Sivertsson säger till HP:

– På mittsex har vi saknat en etablerad spelare sedan brassen (Leonardo Domenech de Almeida) lämnade i höstas och det var där det var mest akut, så att inte allt skulle falla på Axel (Franzén). Vi tror att han ska gå in och hjälpa till direkt.

Hannes Nyström är spelklar för Drott redan till lördagens Hallandsderby borta mot Varberg.

ANNONS

På torsdagskvällen gjorde han sin första träning med sina nya lagkamrater.

Varför blev det Drott?

– Jag kände att den här säsongen ville jag trappa ner lite och då gick jag från Hammarby till Bolton bara för att det var kul. Jag ville få tillbaka glädjen. Nu kom det här upp och –ja, men absolut. Det är en kul grej, säger Nyström.

Detta vore dock inte Drott säsongen 2016/17 om inte nytillskottet hade tvingats lämna premiärpasset med foten lindad och ena skon i handen efter att ha trampat snett...

– Men det är ingen fara. Det är bara en lätt stukning, försäkrar Nyström, liggande med foten i högläge.

Träningen var också första gången som Thomas Sivertsson såg nyförvärvet i aktion med egna ögon.

Stämde referenserna som ni hade fått?

– Ja, det såg jättebra ut. Han är en mycket bra försvarsspelare och en bra mittsexa. Sedan är han fysisk, 1,97–1,98 lång, så det blir räckvidd också. Samtidigt är han fortfarande ung och kan lära sig ännu mer, men är det något som jag gillar att utveckla så är det mittsexor, säger Sivertsson.

ANNONS