På offensiven. Yosdany Rios Ballard försöker passera RP:s Martin Karlsson.
På offensiven. Yosdany Rios Ballard försöker passera RP:s Martin Karlsson.

Marne: ”Antingen dör jag eller klarar det”

Nionde raka Drott-förlusten. Då var till och med tränaren Diego Perez Marne, 38, synbart tagen. Men han har inga planer på att kasta in handduken.

ANNONS
|

Allsvenskan

Drott 25

RP Linköping 29

– När jag tar på mig ett uppdrag och ger mitt ord, då antingen dör jag eller så klarar jag det. Det finns ingen plan B. Och det är bra att alla vet om det: det finns ingen plan B för mig, säger han.

Drott gjorde 40 helt okej minuter mot RP, som är det lag nästjumbon från Halmstad senaste besegrade borta den 19 november. Problemet var den mellersta tredjedelen, det vill säga de 20 minuterna kring pausvilan, som Drott förlorade med 6–14.

Då tog energin från inledningen plötsligt slut, det varierade anfallsspelet körde fast och det uppoffrande försvarsspelet upphörde. RP vände Drotts ledning med 10–8 efter 20 minuter till bortaledning med 15–13 i paus och 22–15 efter 40 minuter.

ANNONS

Inte ens flitiga målvaktsbyten – Johan Gustafsson och Andreas Holmén bytte av varandra fem gånger totalt – hjälpte, trots att Holmén räddade tre straffar.

– Too much mind (för mycket tanke), säger Diego Perez Marne om raset efteråt.

– När vi spelar som vi ska spela vinner vi mot vilka som helst. Det har jag sagt hela säsongen och det har du sett i dag igen. Men om man tänker ”oj, nu kommer det en smäll” så tappar man den där millisekunden. Släpp taget och bara kör!

Drott-tränaren håller normalt huvudet högt efter även den tyngsta förlust. Men den här gången var till och med han påtagligt skakad.

Perez Marne kom ut ur omklädningsrummet med en djup suck, böjde sig fram med händerna på knäna och vände sig sedan med ansiktet mot en dörr innan han var redo att svara på HP:s frågor.

Hur mår du själv?

– (Tystnad) Jag tänker inte på mig. Jag har inte tid att tänka på hur jag mår, även om det låter väldigt… För den tiden jag tänker på hur jag mår, då tappar jag tid att tänka på hur vi kan lösa situationen. Jag är ingen lidande människa utan är en väldigt glad människa ändå.

ANNONS

Dock: detta var din 20:e förlust på 25 matcher som ensam Drott-tränare. Har du funderat på om du är rätt man för jobbet?

– Om jag hade funderat så, då hade jag kanske gjort det. Men hade jag vunnit 25 matcher av 25 eller förlorat 25 av 25 så hade det varit på samma kompromissnivå. Jag kanske är en konstig människa, jag vet inte.

–När jag sitter som 75-åring vill jag sitta i gungstolen och känna: jag klarade det. Jag hoppade inte av och det fanns inget som helst tvivlande. That’s it. När jag ser mina spelare lidande med kramp, då har jag ingen tid att tänka på mig.

ANNONS