Hampus Olsson. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Hampus Olsson. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Målsprutan lämnar Drott för elitserien

Drott tappar sin skyttekung Hampus Olsson, 22. Högersexan stannar hos Halmstadlaget säsongen ut – men byter sedan klubb till HIF Karlskrona i Handbollsligan. – Magkänslan säger att det är rätt, säger han.

ANNONS
|

Hampus Olsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Karlskrona, som tränas av Drott-bekante Ulf Schefvert.

Olsson har under den här säsongen kommit starkt tillbaka efter en korsbandsskada och parkerar, trots Drotts prekära läge i tabellen, på fjärde plats i Allsvenskans skytteliga på 95 mål.

Men från och med i höst blir adressen Blekinge och Karlskrona.

– De hörde av sig och det kändes intressant. Det är högre upp så klart och nu har jag varit här i Drott i tre år, så det kändes som att det var dags för ett nytt äventyr, säger han och fortsätter:

– Jag har varit där på besök och fick ett bra första intryck. De satsar och det kändes som att det är på väg uppåt där. Så det var helt enkelt magkänslan som sa det till slut.

ANNONS

En osäkerhetsfaktor är att Karlskrona ligger på negativ kvalplats i Handbollsligans tabell.Men Olsson fullföljer flytten även om det skulle bli nedflyttning.

– Nej, det finns ingen klausul utan nästa säsong ska jag spela för dem, säger han.

Var det i något skede aktuellt att förlänga med Drott?

– Ja, det är klart att man tänkte på det, men det var ingenting som vi hade börjat diskutera ännu riktigt. Det är klart att man hade det i baktankarna att det skulle vara ett alternativ men, som sagt, det blev på magkänslan denna gången och då hamnade beslutet här.

Drott blir därmed av med ytterligare en nyckelspelare. Ordföranden Roger Wohlin kommenterar förlusten av Hampus Olsson så här:

– Det är roligt att vi fortsätter att få fram nya spelare som utvecklas och växer i vår miljö. Självklart skulle vi helst behålla dem, men jag förstår att de vill uppåt i karriären. När de får chansen i högre sammanhang så vill vi inte stoppa dem och det viktigaste var ändå att han stannar säsongen ut.

För Wohlin personligen är förlusten dubbel eftersom Olsson civilt arbetar inom Wohlins företag.

Drott får ingen övergångssumma, men kompenseras medutbildningsbidrag.

Samtidigt fortsätter Drotts kamp för allsvensk överlevnad. Nästa uppgift är tabelltvåan Amo från Alstermo hemma på söndag.

ANNONS

Hampus Olsson är optimist:

– Nu har vi en vinst i nacken mot Västerås och en bra känsla i truppen. Vi har haft bra träningar i veckan så jag tror att vi kan bjuda upp till en bra kamp på söndag.

– Det kändes som att vi fick ett litet uppvaknade mot Önnered (19–32) och kunde spela betydligt bättre handboll mot Västerås än vad vi har gjort innan, säger han.

Frågan är bara om Drott får behålla 32–23-segern mot Västerås Irsta. Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté väntas först efter helgen ge besked om Västerås Irstas protest mot att Drotts nye målvakt Andreas Holmén deltog i matchen trots att han inte var spelklar när den egentligen skulle ha spelats i december.

ANNONS