Flyttar hem. Anton Andersson, här i CHampions League-matchen mot Flensburg med bland annat Tobias Karlsson (till vänster) återvänder från allsvenska Hallby till Drott för att bli en viktig pjäs i det nya lagbygget.
Flyttar hem. Anton Andersson, här i CHampions League-matchen mot Flensburg med bland annat Tobias Karlsson (till vänster) återvänder från allsvenska Hallby till Drott för att bli en viktig pjäs i det nya lagbygget.

Hemvändare först in i Drotts nya lagbygge

Han gjorde inhopp både i Champions League och den dåvarande Elitserien, men fick oftast sitta på bänken i HK Drott. Nu flyttar Hallbys Anton Andersson, 23, hem och blir en viktig pjäs i det nya lagbygget.

ANNONS
|

– Det ska bli gott att komma hem, säger Anton.

Fostrad i Halmstad Handbollspojkar med Tommy Suoraniemi som tränare kom han som andraårsjunior till Drott där han så småningom tog en plats i A-truppen.

Men i den hårda konkurrensen blev speltiden begränsad för den unge mittnian. I synnerhet som det blev både SM-guld och Champions League-spel, ”jag gjorde inhopp mot Flensburg både hemma och borta”, så inför 2015/16 lämnade Anton Drott för spel i Hallby.

– Jag behövde framför allt få mer speltid för att kunna fortsätta utvecklas, motiverar Andersson flytten.

Han blev som spelmotor direkt en viktig bricka i Hallby och fick också den speltid han hade eftersökt. Men den gångna säsongen hårdnade konkurrensen när Jönköpingslaget tog klivet upp i Allsvenskan och det blev återigen mycket bänknötande.

ANNONS

– Så jag hade bestämt mig för att lämna redan innan Drott hörde av sig, förklarar Anton som i Jönköping arbetade som truckförare, men i Halmstad har sökt in på Högskolan för att läsa motions -och idrottspsykologi.

Därför har Anton på håll kunnat följa sin klubbs fria fall från högsta serien till division 1 på två säsonger.

– Jag kan väl inte påstå att jag är jätteförvånad med tanke på den turbulens så har rådit de senaste åren, både vad gäller ekonomin, organisationen och laget. Men det är naturligtvis jäkligt tråkigt och jag hoppades in i det sista att laget skulle klara sig kvar, medger han.

– Så nu handlar det om att stabilisera upp verksamheten igen, få ordning på ekonomin och inte till varje pris ta sig tillbaka direkt. Det bästa vore kanske att ta något år i ettan, men å andra sidan vill jag ju alltid vinna.

Därför var också valet av tränare en viktig del för Antons del som jublade när Michael Mattsson, Jesper Adolfsson, Per-Erik ”Perka” Pettersson och Markus Bartholdsson presenterades tidigare i veckan.

– Ja, den tränarkvartetten är det mest positiva som har hänt Drott på två år. Jag känner ju allaväl och har både spelat och tränat med dem plus att jag har haft Markus som sjukgymnast.

ANNONS

Drotts ordförande Roger Wohlin välkomnar också Anton Andersson:

– Det är roligt att få tillbaka gamla Drottare, vilket visar på vår satsning på spelare härifrån, där han kommer att tillföra mycket både på och utanför planen.

– För det är ju en go gubbe också, vilket är enormt viktigt. För vi ska försöka få tillbaka känslan i omklädningsrummet från förr, även om vi kanske inte ska gå så långt tillbaka i tiden som att återinföra rökning... skrattar Roger.

Redan på lördag rullar flyttlassetfrån Jönköping hem till Halmstad igen för Antonoch sambon Elin Melin och Anton ser fram emot det:

– Det ska bli så kul att förhoppningsvis få hjälpa sin gamla klubb på fötter igen.

ANNONS