Tillbaka till Aranäs. Renny Svennberg lämnar HK Drott för Aranäs där comebacken dock lär dröja en bit in på nästa år efter sin korsbandsskada.
Tillbaka till Aranäs. Renny Svennberg lämnar HK Drott för Aranäs där comebacken dock lär dröja en bit in på nästa år efter sin korsbandsskada.

Han blir näste man att lämna HK Drott

Tre säsonger fick räcka. Nu lämnar målvakten Renny Svennberg HK Drott och flyttar hem till Kungsbacka och HK Aranäs igen. Och han gör det – nyopererad.

ANNONS
|

– Ja, skönt att äntligen få det gjort så att man kan påbörja uppbyggnadsfasen och rehabträningen, säger den 22-årige kungsbackasonen.

Det var i december borta mot Västerås Irsta som han slet av korsbandet i vänster knä och säsongen var över för Svennbergs del.

Där, vid sidan av planen, fick han sedan följa Drotts kamp att förgäves försöka undvika degradering till division 1.

– Fruktansvärt trist att det gick som det gjorde – speciellt som vi egentligen borde ha fått kvala om inte Västerås Irsta så osportsligt tagit de poängen som vi hade spelat oss till.

– Men totalt sett det var för mycket turbulens i hela föreningen som spred sig ut på planen där man nog trodde för mycket att det skulle lösa sig när vi ramlade ner i Allsvenskan.

ANNONS

Det gjorde det som bekant inte.

I stället lämnar nu den ena spelaren efter den andra den forna storklubben Drott.

– Det gäller att få kontinuitet i laget och börja bygga från grunden igen i stället för att leta snabblösningar. Titta på damerna som gjorde det fantastiskt och verkligen var ljuset i mörkret.

För egen del flyttar han och sambon Jasmine Gustafsson nu tillbaka till Aranäs.

– Det är ju med blandade känslor man lämnar eftersom jag trivdes så bra i Drott. Visst var det problem med lönen från och till, men det drabbade ju inte mig på slutet när jag var sjukskriven. – Så oavsett hur det hade gått så tror jag att vi hade flyttat tillbaka. Dels för att båda hade hemlängtan, dels för att vi fick en helhetslösning med jobb där alla bitar föll på plats, förklarar Renny.

Själv har han fått jobb som trähusprojektör på A-hus där han ska rita hus när han nu snart har gått färdigt utbildningen till byggnadsingenjör på Högskolan.

Och det civila arbetet är förstås skönt att ha när comebacken på handbollsplanen lär dröja.

– Ja, jag är knappast tillbaka förrän i februari. Men när jag förstod att jag var långtidsskadad gällde det att inte gräva ner sig utan i stället göra det bästa av situationen. Och jag är ju trots allt inte så gammal.

ANNONS

Nej, med sina 22 år har den ödmjuke målvakten framtiden för sig som, vid comebacken, lär få fightas om målvaktsplatsen med Daniel Bergqvist och Erik Pettersson.

I Handbollsligan efter att Aranäs hade kvalat sig kvar mot Önnered.

– Jag såg matcherna och då insåg man vilken skillnad det faktiskt är på Handbollsligan och Allsvenskan. Mycket högre tempo.

Aranäs målsättning är naturligtvis att undvika kval den kommande säsongen.

– Men vi har också haft stor omsättning på spelare och har också fått en ny tränare, Tony Johansson från Tyresö. Så det blir lite av en nystart för oss också, påpekar Renny.

Men den sker i den högsta ligan. För HK Drott blir det en omstart i tredjedivisionen där en av uppgifterna blir att hitta åtminstone en målvakt när både Svennberg och Oscar Gustavsson har lämnat. Och framför allt – en ny tränare.

ANNONS