Ny i Drott. Niometersspelaren Louise Lilja från Skara HF i Elitserien (numera SHE) är Drotts första nytillskott efter avancemanget till Allsvenskan.
Ny i Drott. Niometersspelaren Louise Lilja från Skara HF i Elitserien (numera SHE) är Drotts första nytillskott efter avancemanget till Allsvenskan.

Elitseriespelare först in i allsvenska Drott

HK Drott förstärker från Elitserien (SHE). Louise Lilja, 20, från Skara HF är första nyförvärvet inför klivet upp i Allsvenskan. – Speltid och förtroende är det jag har sökt mest, säger hon.

ANNONS
|

Drygt sex veckor har gått sedan Drotts succésäsong som nykomlingar i division 1 kröntes med seger i det allsvenska kvalet mot Lidingö.

Nu är det första nytillskottet klart. Louise Lilja är framför allt högernia, men kan spela på alla positioner på nio meter.

Drotts tränare Thomas Sivertsson är nöjd med värvningen.

– Hon är ganska lik många av spelarna vi har, alltså väldigt duktig i genombrott och en kraftfull spelare i det. Visst, man hade kunnat önska sig en tvåmetersspelare, en Linnea Torstenson, men de spelarna spelar redan i Elitserien, säger han och fortsätter:

– Då ser jag hellre att vi får en bra spelare av samma typ som vi har, för det kommer att passa rakt in i spelet. Sedan har hon lite mer erfarenhet och speciellt det året de gick upp från Allsvenskan så spelade hon väldigt mycket.

ANNONS

Louise Lilja har Backa HK som moderklubb. Därefter blev det Sävehof och SM-guld för juniorer 2015, följt av två säsonger i Skara HF: den första i Allsvenskan och den senaste i Elitserien (numera SHE).

Men nu blir det alltså en flytt till Halmstad och Drott.

– Det ska bli kul. Jag hoppas att jag kan utvecklas bakom Thomas och det tror jag verkligen. Jag har inte fått speciellt mycket speltid under den senaste tiden i Skara, så speltid och förtroende är väl det jag har sökt mest, säger hon.

Thomas Sivertsson hoppas även kunna presentera en ny målvakt inom kort som ersättare för Hanna Persson, som studerar i Trollhättan och lämnar för Torslanda HK. I övrigt hoppas han få behålla truppen intakt.

Drott tränar fram till midsommar innan det blir semester. Den 18 juni väntar en träningsmatch mot U17-landslaget i Alehallen.

ANNONS