Elitmeriterad målvakt till Drott

Hon spelade under många år i Skövde HF i den högsta divisionen. Nu blir Sara Johansson HK Drotts nya målvakt.

ANNONS
|

- Alla vet hur mycket en bra målvakt betyder och i Sara har vi hittat just en sådan målvakt som vi verkligen tror på, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Hon tog steget över från Falköpings AIK till Skövde HF 2012 för att för två år sedan återvända till FAIK.

Men nu har den välmeriterade målvakten återigen fått hungern tillbaka med spel på högre nivå.

-Vi är mycket glada och nöjda över för att vi har lyckats hitta en lösning som attraherar Sara, säger Drotts ordförande Roger Wohlin.

Samtidigt behöver Drott ytterligare en målvakt och hon kan mycket väl heta Christine Brorsson från Åhus som på söndag provspelar när Drotts damer möter Sveriges U17-landslag i Halmstad arena – det som för övrigt även blir Louise Liljas debut i Drott-tröjan.

ANNONS

- Ja, vi är ute efter en målvakt till och Christine kan vara precis vad vi söker. Så det ska bli intressant att se henne i spel, säger Sivertsson.

Som även kan räkna in den lovande kvartetten Sanna Suoranimi, 20-årig vänsternia, Amanda Kullenberg, 18-årig, kvickfotad vänsterhänt högernia som även kan användas på kanten, Sara Olsson, 19, spelmotor och Sally Sivertsson, 19-årig försvarsklippa som alla har förlängt kontraktet med klubben.

– Mycket glädjande att de vill satsa vidare i Drott eftersom andra klubbar också fanns med i bilden, påpekar Roger Wohlin.

Det står nu också klart att den allsvenska premiären blir hemma mot en annan nykomling, Kärra.

ANNONS