Tillbaka i Brasilien. Drotts stjärna Leonardo Domenech de Almeida har, på grund av personliga skäl, åkt hem och frågan är nu om han återvänder.
Tillbaka i Brasilien. Drotts stjärna Leonardo Domenech de Almeida har, på grund av personliga skäl, åkt hem och frågan är nu om han återvänder.

Drottstjärnan Almeida tillbaka i Brasilien

HK Drotts brasilianska stjärna och mittsexa, Leonardo Domenech de Almeida har lämnat klubben och Halmstad och åkt tillbaka hem till Brasilien. Men även om inte kontraktet är brutet är det tveksamt om han återvänder.

ANNONS
|

Det var i tisdags kväll som han, på grund av personliga skäl, lämnade nycklarna till lägenheten och satte sig på flyget mot Brasilien där hans frubefinner sig.

– Vi har tillåtit honom att åka hem och reda ut sina personliga problem för självklart tvingar vi inte kvar någon här som mår dåligt av andra orsaker och dessutom har fokus någon helt annanstans, säger Drotts tränare Diego Perez Marne.

Det ska vara dels personliga skäl, dels problem med papper kring uppehållstillståndet för livskamratensom gjorde att han till slut tog det drastiska beslutet att åka hem direkt.

– Men kontraktet är inte brutet utan löser sig allt hoppas vi att han kommer tillbaka, vilket jag också har sagt till honom, påpekar Perez Marne, men medger att det är tveksamt om det verkligen blir så.

ANNONS

I synnerhet som den 2,02 meter långe och 115 kilo tunge 23-åringen från Rio de Janeiro bara har kontrakt för den här säsongen.

Med meriter från på senior- och U-landslagsnivå och två år i Ademar Leon i den spanska högstaligan kom Almeida i somras till Drott efter att förra säsongen inte ha spelat något alls på grund av personliga problem.

Men nu tycks orsaker utanför handboll återigen bromsa upp karriären.

Någon ersättare utifrån är dock inte aktuell för Drotts del.

I stället får Axel Franzén nu huvudansvaret medan Gustav Jönne, en -99:a från de egna leden, flyttas upp i A-truppen.

– Det är för att visa att vi vill satsa på våra talanger, poängterar Diego.

Med ett stort frågetecken för om stjärnvärvningen Almeida verkligen återkommer efter Drotts minst sagt tunga höst utan kan ha gjort sin sista match i Drott-tröjan när han klev efter rött kort mot Amo Handboll i söndags.

Avslutningen av första halvan blir också tuff eftersom helgens oerhört viktiga match mot Västerås/Irsta på grund av en dubbelbokning i Halmstad arena nu kommer att bli bortamatch medan hemmamatchen i stället, efter en rockad, spelas i januari.

ANNONS