Axel Franzén var tillsammans med Hampus Olsson bäste målskytt i Drott, sju mål vardera. Bild: Jörgen Alström/arkiv
Axel Franzén var tillsammans med Hampus Olsson bäste målskytt i Drott, sju mål vardera. Bild: Jörgen Alström/arkiv

Drott på nedflyttningsplats efter ny förlust

Återigen en insats med mycket potential. Men återigen även en defensiv kollaps där Drott släppte in alldeles för många mål. Nu får man fira jul på nedflyttningsplats.

ANNONS
|

Allsvenskan

Önnereds HK 38

HK Drott 31

(13–16)

Det såg så lovande ut så länge. Drott spelade stundtals som i fornstora dagar och visade att man egentligen inte hör hemma i bottenträsket.

Och även om inledningen inte blev världens bästa så visade bortaspelarna stark moral. Trots tidigt underläge åt man sig in i matchen under den första halvleken och kunde gå till vila med en stark 16–13-ledning mot serieledaren.

Men Önnered är i topp av en anledning. Hemmalaget var lite rappare och lite mer effektiva när det väl gällde.

Samtidigt hjälptes inte bortalaget av ett helt knippe utvisningar i den andra halvleken, bland annat ett fyra mot sex-läge (som Drott dock vann med 3–1) halvvägs igenom.

ANNONS

– Vi visar en fantastisk lagmoral när vi får lite konstiga utvisningar emot oss. Det är en fantastisk laginsats och vi tror på det vi gör. Vi gör det jättebra i stora delar av matchen, säger Drott-tränaren Diego Perez Marne.

Resultatet till trots var det en insats som lovade väldigt gott. När det väl stämde för Drott så stämde det verkligen. Kontringarna satt precis som de skulle och gästerna kunde till och med ge sig på fina konstnummer som en perfekt japanare som Hampus Olsson avslutade.

På slutet rann dessutom siffrorna iväg lite grann.

För utomstående kan man dock bekymras av Drotts defensiva facit. På de tre senaste matcherna har man släppt in 37 mål mot Amo, 37 mot VästeråsIrsta och nu 38 mot Önnered.

Behöver ni jobba mer på defensiven?

– Vi tränar försvarsspel tre dagar i veckan, så vi jobbar redan väldigt hårt på det. Jag tror att det i det här läget är mycket psykologiskt. Jag skiter i vad du säger och jag skiter i vad omgivningen säger. Får man höra om hur vi släpper in 37 mål hela tiden så finns det en risk att man till slut vänjer sig vid att vi ska göra det. Men vi har fantastiskt bra spelare, säger Perez Marne.

ANNONS

Axel Franzén var tillsammans med Hampus Olsson vägvisande framåt med sju mål vardera.

– Vi hänger med riktigt bra i 52 minuter. Men vi har lite marginaler emot oss, vi har en växel till som vi bara ska lyckas lägga i, säger Franzén.

Vad är det ni saknar för att få fram det där lilla extra?

– Jag vet inte. Det känns som att det saknas en ledarfigur på planen. Det är någon som måste kliva fram lite extra. Nu har vi fram till nästa match på oss att få fram det, för vi har riktigt fina spelare i laget.

För ex-drottaren Jonathan Berg ser det desto ljusare. Mittsexan, som lämnade Drott för just Önnered i somras, satte sju baljor och blev utsedd till matchens lirare i ÖHK. Nu stormar han och hans nya lag mot elitserien.

Drott får en betydligt dystrare jul. Förlusten innebär att man ligger näst sist, på nedflyttningsplats, inför uppehållet som stundar.

ANNONS