Snart i Drott? Andreas Holmén ser ut att lämna allsvenska seriekollegan Hallby för en flytt tillbaka till Halmstad.
Snart i Drott? Andreas Holmén ser ut att lämna allsvenska seriekollegan Hallby för en flytt tillbaka till Halmstad.

Drott på jakt efter ny målvakt

Målvakten Renny Svennberg är korsbandsskadad och borta resten av säsongen.

ANNONS
|

Därför är Drott på jakt efter en ny målvakt och koncentrerar intresset på Andreas Holmén från seriekollegan Hallby.

– Det är bara detaljer som återstår och vi hoppas att allt ska bli klart inom de närmaste dagarna, säger Drotts ordförande Roger Wohlin.

Andreas Holmén, som tränat med Halmstadklubben den senaste veckan, kommer från en riktig handbollsfamilj. Pappa Anders vaktade målet i Drott under 1990-talet med SM-guld som grädde på moset och storebrorsan Marcus gjorde också några säsonger i rödvitt innan han tog steget till Aranäs.

Därmed kan det bli debut för minstingen - om man nu kan kalla 1,98 långe Andreas för det – i Drott eftersom han under ungdomstiden spelade i Halmstad Handboll.

ANNONS

– Jag har aldrig varit i Drott, men när jag blev äldre fick jag hoppa in på träningarna när de ordinarie målvakterna var skadade, säger Andreas Holmén.

Drott hade hoppats att göra klart med Holmén inför nystarten av Allsvenskan mot serieledande Önnered hemma på måndag kväll, men han får vänta tills att klubbarna är överens.

Vad HP-sporten erfar handlar det om ett kontrakt säsongen ut med option på en förlängning.

Andreas har skaffat sig rutin efter två säsonger i Redbergslids utvecklingslag och ett och ett halvt år i Hallby.

Ifjol hade den storvuxne målvakten stor del i att Jönköpingsklubben vann division ett och tog klivet upp i Allsvenskan, men i år har han blivit petad och på slutet mest spelat division 3-handboll för att hålla i gång.

Andreas är en målvakt med bra blick och spelförståelse – sedan är storleken ingen nackdel. Han har också gjort sig känd för att göra en del mål. Förra säsongen satte han fyra bollar – två mot Sävehof och två mot Kristianstad.

Går allt i igenom vill han försöka hjälpa Drott att ta sig uppåt i tabellen igen.

ANNONS

– Det är ett krav att Drott ska lyfta. Jag tycker att det är ett bra lag här och klubben ska inte behöva åka ner i ettan. Det ska inte hända.

Det har varit en del bekymmer i Drott inför första matchen 2017. Under lördagsträningen skadade mittsexan Axel Franzén knät.

– Han fick en sträckning på baksidan av knät, men kommer att spela tejpad, upplyser tränaren Diego Perez Marne.

Målet vaktas av Johan Gustafsson, som har kommit tillbaka efter sjukdom, samt namnen Oscar Gustafsson.

För att få fart på laget igen har klubben tagit hjälp utifrån.

– Urban Johnsson har haft hand om den mentala biten under semestern och det är jättebra för oss. Urban är en kunnig person med ett stort handbollshjärta, säger Diego.

ANNONS