Reser sig. Calle Almander är klar för en fortsättning i Drott som ska på fötter igen.
Reser sig. Calle Almander är klar för en fortsättning i Drott som ska på fötter igen.

Drott fortsätter satsa på egna talanger

Calle Almander, Markus Källström och Hampus Fernebrand – där har ni de tre senaste spelarna i Drotts nya lagbygge.

ANNONS
|

– Väldigt roligt att säkra tre lovande Halmstadkillar, vilket är helt i linje med den satsning vi vill göra, säger ordföranden Roger Wohlin.

Calle Almander, född -98 och niometersspelare återvände till Drott efter två säsonger i HK Hök i samband med tränarbytet i våras när Thomas Sivertsson och David Löfgren ersatte Diego Perez Marne och fick omgående ganska mycket speltid.

Markus Källström, också född -98, drog som spelmotor ett tungt lass i Halmstad Handbolls division 2-lag.

Hampus Fernebrand, född -97, var ursprungligen vänstersexa, men flyttades under våren ut på nio meter där han med sitt vassa skott började ösa in mål.

ANNONS

Det lär dock innebära extra fysträning i sommar om tränarkvartetten Michael Mattsson, Jesper Adolfsson, Per-Erik ”Perka” Pettersson och Markus Bartholdsson tänker sig använda honom på nio meter i stället för kanten den kommande säsongen.

– Det är alla spelare som vi är övertygande om kommer att växa med uppgiften, påpekar Wohlin och medger att man samtidigt räknar med att tappa ytterligare ett antal spelare.

– Vi kommer ju inte att ha några ekonomiska möjligheter att kunna behålla vissa spelare som dessutom är för bra för tredjedivisionen. Samtidigt kommer vi troligtvis också att ha en try-out-träning där alla spelare som vill kan komma och visa upp sig.

ANNONS