Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nöjd. Tränare Thomas Sivertsson var nöjd med lagets prestation - "Vi ska vara stolta". Bild: Jari Välitalo/arkiv
Nöjd. Tränare Thomas Sivertsson var nöjd med lagets prestation - "Vi ska vara stolta". Bild: Jari Välitalo/arkiv

Drott föll mot topplaget

Luriga Drott stod upp mot serieledaren Kungälv. Efter förlusten var tränaren Thomas Sivertsson nöjd med insatsen, trots resultatet.

Damallsvenskan
Kungälvs HK 32
HK Drott 22

– Jag är jäkligt nöjd efter dagens match. Vi gör en bra insats, mot det bästa motståndet vi har mött, säger Drotts tränare, Thomas Sivertsson, efter matchen.

Genom att stirra sig blind på slutresultatet, kan det se ut som att Drott stod för en taskig handbollsmatch i Kungälv. Men verkligheten är en annan, efter att Drott spelade jämnt med motståndet, åtminstone den första kvarten. Sedan rann siffrorna i väg, något som Kungälv har sin målvakt att tacka för.

– Vi skapar mycket framåt, men deras målvakt är jättebra. Det var svårt att få hål på henne, säger Drottränaren.

Drott spelade en lurig handboll, där man utnyttjade sin fart i kontringar. De äldre handbollskombinationerna i form av mycket finter, användes i ett modernt spel. Något som också påverkade i att Drott kunde "hänga kvar" i matchen, åtminstone till de sista tio minuterna, där Drott till slut tappade greppet. 

Motståndet var helt enkelt "för bra", som Thomas Sivertsson uttrycker det. Han pekar på att Kungälv är ett bättre lag, där varje individuell spelare är bättre - både fysiskt men även sett till erfarenhet.

– De kommer nyss från ett kval upp till elitserien, medan vi spelade i division 2 ganska nyligen. Det är därför inte konstigt att det skiljer våra lag åt, menar tränaren.

Även om målen sprang i väg i slutet, är Drottränaren trots allt nöjd med sina spelares insats.

– Efter en sådan här match ska vi vara stolta! I 50 minuter håller vi ett avstånd på mellan 4 till 6 bollar. Vi vågar spela handboll med fart och finess mot seriens bästa lag

Om två veckor ställs Drottjejerna mot AIK. Nu har laget tid på sig att bygga vidare på den "fart och finess", som visades upp mot Kungälv. Samtidigt som spelarna hinner kippa luft.

– Uppehållet kommer lägligt för oss. Nu har vi ett par veckor där vi hinner få tillbaka några spelare. Under de här veckorna hinner vi också spetsa till spelet ytterligare, samt träna lite på fysiken, säger Thomas Sivertsson. 

MEST LÄST