Johanna Birkkjaer. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Johanna Birkkjaer. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Drott-damerna till allsvenskt kval

Skilda världar i handbollsklubben Drott. Samma kväll som herrarna drattade ner i ettan, blev damerna som nykomlingar i division ett klara för allsvenskt kval. Detta efter vinsten i måstematchen mot seriesegraren Kärra.

ANNONS
|

Div 1 södra damer

Kärra HF 22

HK Drott 34

Drott inte bara vann utan krossade Göteborgslaget med hela tolv bollar. Det är svårt att inte strö superlativ över detta lag som alltså fortsätter att överaska med löpvilja, spelglädje, jävlar anamma och ständig hunger efter mer vinster.

– Det är ju helt fantastiskt gjort av tjejerna som faktiskt var uträknade efter Aranäsförlusten. Det är så bra gjort att prestera som bäst när det gäller som mest, sa den mycket stolte Drott-tränaren Thomas Sivertsson som berömmer spelarna för deras träningsflit och utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt.

Läs även: Fiaskot fullbordat – Drott åker ur

ANNONS

Matchen blev ganska speciell för Drott då man i laget hade några småkrassliga spelare vilket fick till följd att man nästan fick gå runt på hockeybyten. Något som rubbade kontinuiteten och krävde att samtliga spelare levererade sitt jobb. Lagen höll jämna steg fram till paus då Drott sedan successivt gick ifrån.

– Kärra fortsatte att gå runt på samtliga spelare samtidigt som att jag tycker att de blev allt tröttare. HP (Hanna Persson) gjorde några viktiga räddningar i helt rätt lägen för oss och efter det kunde vi rycka och vinna rätt komfortabelt, berättade Sivertsson.

Nu väntar alltså ett allsvenskt kval mot Lidingö i en matchserie med först till två vinster. I en eventuell tredje avgörande match har stockholmskorna hemmafavör. En lottning Thomas Sivertsson är tacksam över då han är glad att slippa OV Helsingborg som de i träningsmatcher förra året hade rätt dålig erfarenhet av.

– Jag har ännu ingen koll på Lidingö men de har ju i gengäld inte de på oss heller. Vi kommer att vara underdogs och det kommer att gynnar oss, slutade Thomas som såklart hade en aningen tudelad kväll på bänken.

ANNONS