Hopp om EM. Jessica Holmberg vann i helgen en internationell tävling och kvalificerade sig till den svenska uttagningen till EM i distansritt i Belgien. 
Hopp om EM. Jessica Holmberg vann i helgen en internationell tävling och kvalificerade sig till den svenska uttagningen till EM i distansritt i Belgien. 

Halmstadtjej klar för EM-uttagning

Halmstadbon Jessica Holmberg kvalificerade sig i helgen till svenska uttagningen till EM i distansritt i Bryssel. Hon vann en internationell tävling i Helsingör och är efter tio år av träning redo för ett nytt stort mästerskap.

ANNONS
|

– Det skulle vara riktigt roligt. Det tar tid att träna upp nya hästar och de får inte tävla internationellt förrän de är sju år, så jag har inte haft möjlighet de senaste åren, säger 48-åriga Jessica Holmberg.

Holmberg, som tillhör Simlångsdalens RF, var redan 2005 med på EM i Frankrike och följde upp det med att tävla i både VM i Tyskland 2006 och VM i Frankrike 2007. Efter helgens fina resultat i Kronborg ridtet, så finns det hopp om ett nytt europamästerskap.

Holmberg och hästen Prince of Shades gjorde nämligen bra ifrån sig i 160-kilometersklassen och vann med drygt tre minuter ner till tvåan Annelie Ohlén och ytterligare en bra bit ner till trean Sara Henriksson i den trestjärniga tävlingen.

ANNONS

– Det var en bra tävling. Han blev bättre och bättre under loppet. Jag hade en minut till godo till den som låg bakom mig när jag gick ut på sista två-milen. Jag visste dessutom att hennes häst skulle trava och att min häst skulle köra galopp, så jag kunde hålla ledningen, säger hon.

De höll dessutom över 14 km/tim under loppet, vilket innebar att de kvalificerade sig för uttagningen till EM den 15-16 juli i Flen. Det blir ett träningspass, där landslagsledningen bedömer vilka fem av tio ekipage, som får åka till Belgien.

– Jag hoppas att chanserna är bra. Min häst har varit med i några år och har gått en hel del tuffa tävlingar. Vi får träna lite, så att det blir bra i slutändan, säger Holmberg.

160-kilometersklassen är den 17 augusti under EM i Bryssel.

ANNONS