Halmstad IBK pressade serieledaren i rysare

Åstorp har gått fram som en ångvält under säsongen men i Halmstad arena fick serieledaren bekänna färg även om det länge såg ut som att skåningarna var på väg mot säker seger.

|

Artikeln rättad 170223. Halmstad IBK:s 10–10-mål gjordes av Rasmus Ehrnberg.

Division 1 södra Götaland

Halmstad–Åstorp

10–10 (1–5, 5–3, 4–2)

Nio sekunder före slutsignalen kvitterade HIBK genom Rasmus Ehrnberg och matchen gick till förlängning men här blev det mållöst.

– Ett steg framåt om man ser till den totala insatsen och visar att vi spelar för klubbmärket, säger en nöjd Eric Sens tränare i HIBK.

Framförallt Otto Carlsson tände hoppet med sina fyra mål. Kvitteringen till 9–9 höjde pulsen men Filip Loman satte Åstorp i förarsätet igen innan Pontus Ehrnberg klev fram med poänggivande mål.

I första perioden var Åstorp ruggigt effektivt men HIBK bidrog till baklängesmålen med en del slarv. HIBK tog ledningen genom Otto Carlsson men 70 sekunder senare stod det 1–2 på jumbotronen. Hemmalaget hade en lyckosam trend i den andra perioden och krigade förtjänstfullt i underläge i sista ronden och belöningen kom till slut.

Även om det var vänskaplig karaktär som speglade matchen drabbades Åstorp till synes av två allvarliga skador vilket kan störa ritningarna inför det allsvenska kvalet.