Stabil danska. Sofie Holmboe Dahl tog Halmstad BMK tillbaka in i toppmötet mot Täby efter sin seger i damsingel mot Ashwati Pillai, där HBMK till slut dock förlorade med 2–4.
Stabil danska. Sofie Holmboe Dahl tog Halmstad BMK tillbaka in i toppmötet mot Täby efter sin seger i damsingel mot Ashwati Pillai, där HBMK till slut dock förlorade med 2–4.

Halmstad föll i toppmötet med Täby

Först rejäl uppförsbacke, 0–3 i matcher och på väg mot 0–4 för Halmstad BMK i toppmötet med Täby i Svenska badmintonligan. Men till slut bara några bollar från ett skiljeset, chans till 3–3 och i så fall, ett så kallat golden set.

ANNONS
|

Täby 4

Halmstad 2

– Jag kan tycka att det är oflyt där vi inte alls har marginalerna med oss. För här skulle vi åtminstone fått med oss en poäng, summerar tränaren Ronny Gunnarsson.

Halmstad fick alltså en blytung start med 0–3-underläge direkt.

Detta sedan Felix Burestedt förlorat den första herrsingeln mot den formstarke indonesiern Hermansah med 1–3 (10–11, 11–6, 5–11, 6–11), där det jämna förstasetet, 11–10 till Täbyspelaren skulle komma att få stor betydelse.

– Tyvärr så fick Felix flera domslut emot sig där huvuddomaren tog beslut i stället för linjedomarna trots att han var längst i från. Och det påverkade förstås, samtidigt som Felix inte riktigt kom upp i normal nivå, konstaterar Ronny.

ANNONS

Visserligen förlorade Filip Suwanphinghka också ett jämnt förstaset i den andra herrsingeln mot Mathias Wigarth, 9–11. Men frågan är det hade hjälpt med tanke på att han sedan var utspelad i de följande seten, 0–11, 3–11.

Med det högst rankade damdubbelparet i landet på andra sidan nätet, Clara Nistad/Emma Wengberg var heller inte förhoppningarna stora om en reducering för Louise Eriksson/Line Fleisher Nielsen.

– Men tjejerna gör en riktigt bra match mot väldigt meriterat motstånd. Så med lite mer respektlöshet så vinner de nästa gång, berömmer Gunnarsson efter 1–3 (6–11, 11–8, 7–11, 8–11).

Med 0–3 talade nu inget för poäng för Halmstad. I synnerhet inte som Sofie Holmboe Dahl hamnade i 1–2-underläge i damsingeln mot Ashwati Pillai.

– Men Sofie var lite spänd i början, det sa hon själv. För sedan gör hon ju sitt jobb, inflikar HBMK-tränaren.

Jodå, efter en flygande start och 5–0 direkt fram till 11–9 vann danskan sedan också de viktiga slutbollarna i skiljesetet fram till 11–8.

När sedan Louise Eriksson i par med Felix Burestedt spelade stor mixed och besegrade Wigarth/Nistad med 3–1 (11–9, 10–11, 11–6, 11–8) var det plötsligt match igen inför den avgörande herrdubbeln.

Men för tredje gången denna afton förlorade HBMK ett knallset med 10–11 och sedan även andra set med 8–11. Visserligen kom Jakob Burestedt/Filip Suwanphinghka tillbaka och vann tredje set, 11–9, men en alltför tung start, 4–8 i fjärde set innebar till slut förlust, 8–11.

ANNONS

– Hade de tagit det setet tror jag vi hade fått ett golden set. Men de har inte spelat ihop på ett tag och det märktes väl framför allt i början, analyserar Gunnarsson när nykomlingen Halmstad inför sista omgången av Svenska badmintonligan nu ligger trea när sedan slutspelet tar vid.

Och nästa torsdag, den 26 januari, kommer det riktiga kraftprovet när Fyrisfjädern med en rad svenska landslagsspelare kommer till Söndrumshallen.

– Det blir en riktig utmaning, en morot, konstaterar Ronny.

ANNONS