Halmstad bröt trenden – krossade J-Södra

Ska man bryta en trend kan man likaväl göra det rejält. Halmstad körde över Jönköpings Södra fullständigt och tog första segern i fotbollsallsvenskan sedan premiäromgången.

|

1 april, hemma mot Östersund. Då, i den allsvenska premiären, vann Halmstad med 1–0 – sedan spelade laget hela 16 raka matcher utan att ta en trepoängare.

Därefter kom lördagens möte med Jönköpings Södra. Och då lossnade det.

Ordentligt.

Man brukar prata om "proppen ur", och det var precis vad som hände på Örjans vall.

Fyra mål på 19 minuter

Krisande Halmstad vann med hela 6–1, efter att ha gjort otroliga fyra mål på bara 19 minuter i upptakten av första halvlek.

- Vi fick hål på dem, och sedan trummade vi bara på. Jag tycker vi har haft bra starter i båda matcherna jag varit med, summerade nyförvärvet Johan Oremo, som svarade för två av målen, i C More-sändningen i pausen och lovade fem mål i den andra halvleken.

Riktigt så många fullträffar bjöd Halmstad inte på under matchens sista 45 minuter. Men väl två till. Supertalangen Sead Haksabanovic rullade behärskat in 5–0 och den spelskicklige mittfältaren Aboubakar Keita utnyttjade ett rejält misstag av J-Södras försvar innan gästernas Daryl Smylie tröstmålade med knappt fem minuter kvar att spela.

- Det är glädjande för spelarna, som sliter vecka efter vecka. Nu fick de betalt, sade Halmstads tränare Igor Krulj till C More.

- Det som gått stolpe ut de senaste veckorna gick stolpe in i dag.

Kan börja blicka uppåt

Segern, som är Halmstads största i allsvenskan på 20 år, gör att laget kan börja blicka uppåt i tabellen. Upp till Kalmar FF – som förvisso har en match mindre spelad – på kvalplatsen skiljer nu bara en poäng, och avståndet till säker mark är ytterligare en.