Aliou Badji (i blårandigt) gav Djurgården ledningen i fyra minuter hemma mot Gif Sundsvall. I slutändan fick båda lagen nöja sig med 1–1.

Hallenius klack ordnade delad pott

Aliou Badji såg ut att få en hjälteroll igen – i fyra minuter. Då klackade Linus Hallenius fram en framstormande Peter Wilson och såg till att poängen, till slut, delades ut broderligt. Både Djurgården och Sundsvall fick nöja sig med en pinne var i söndagens 1–1-drabbning.

|

Två lag med en tydlig idé och två lag som imponerat i årets allsvenska. Då blev den första halvleken av mellanmjölkskaraktär, då det aldrig var supernära att målnollan fick ge vika under de första 45 minuterna på Tele 2 arena.

Om inte annat hintade båda sidornas sammanfattningar av halvleken om att så var fallet.

- Den (halvleken) såg okej ut, säger Nicklas Bärkroth, från start i sin Djurgårdsdebut, till CMore.

- Rätt okej, tycker Sundsvallskaptenen Linus Hallenius, som även tyckte han skulle haft en straff i en situation där han dundrat bollen högt över från nära håll.

- Jag kommer aldrig lägga mig, även om spanjorerna i laget vill att jag ska göra det. Det borde ju vara straff. Men de blåser ju inte om man inte lägger sig, säger anfallaren till CMore.

Badji inledde

Juanjo Ciercoles är en av spanjorerna som påstås förespråka gräskontakt. I inledningen av andra halvleken fick mittfältaren i stället ribbkontakt, när hans distansavslut touchade översidan av Djurgårdsmålets tvärliggare.

I stället var det Aliou Badji som med knappa kvarten kvar av matchen skulle kliva fram först i målprotokollet. Anfallaren plockade vackert ner en långboll på knäet mitt i steget efter en smart djupledslöpning. Avslutet därpå gick mellan benen på William Eskelinen i giffarnas mål och vidare in i nät. Badjis andra mål på fyra dagar efter att han gett Dif en sen kvittering i Europa League-kvalet i torsdags.

Wilson kvitterade

Det här målet räckte dock inte till mer än fyra minuters Djurgårdsledning.

För fyra minuter senare, i 80:e minuten, friställdes Peter Wilson genom en tjusig klack av Linus Hallenius. En fri Wilson kunde enkelt placera in kvitteringen i ena hörnet.

I minut 88 skulle Wilson åter få ett kalasläge. Men avslutet då rullade precis utanför bortre stolpen – och matchen slutade 1–1.