Bild: Bildbyrån/arkiv
Bild: Bildbyrån/arkiv

Hallands Equestrians missade SM-finalen

Hallands Equestrians hade en SM-finalplats inom räckhåll. Men lite för många bommar ramlade ner. Då tog succésäsongen slut efter andra semifinalomgången på Strömsholm.

ANNONS
|

– Det var lite snöpligt på slutet, men så är det. Jag är jättenöjd. Vi tog oss till andra rundan och semifinal var redan där mer än vad vi hade förväntat oss, summerar lagledaren Peter Månsson.

Hallands Equestrians RF, som bildades så sent som 2014, gjorde sin första säsong i högsta serien. I semifinalen tampades de 14 bästa lagen från vårens elitallsvenska om åtta biljetter till SM-finalen i Falsterbo senare i sommar.

De tio främsta lagen i den första semifinalomgången gick vidare till andra rundan. Hallands Equestrians låg elva när tre av fyra ryttare hade ridit. Men en säker insats av slutmannen Niklas Helsingius Måneschiöld på HSD Quidado (bara ett tidsfel) lyfte Laholmslaget till sjunde plats.

ANNONS

Helsingius Måneschiöld hade chans att avgöra även i den andra omgången. Hallands Equestrians låg åtta, på den sista finalplatsen, när han startade – men det hinder som han hade råd att riva föll redan i första språnget.

Till slut blev det 14 fel för HERF-ankaret och totalt 49 för laget, vilket skickade ned hallänningarna till tionde plats –sex fel från en finalplats.

– Det var en lite tråkig början för Niklas. Men han visste förutsättningarna, att han hade råd med sex fel men inte mer, så det var nog lite uppgivet på slutet också, säger Peter Månsson.

Övriga HERF-ryttare i semifinalen var Lenora Johansson (9+17 fel), Stina Åhsberg (utesluten och 9 fel) samt Nils Johansson (4+12 fel).

– Visst hade det varit kul att ta oss till Falsterbo, men vi har många år på oss att klara av det, säger Peter Månsson.

I dressyr-SM tog Ellen Hidgård från Tönnersjö sig till juniorfinalen som 14:e ryttare av de 15 som fick rida den avgörande küren på nationaldagen.

Den placeringen behöll hon genom finalen, där hon och hästen Winnie the Pooh fick 64,425 procent av domarna.

Miqe Ohlsson från Björbäcks RF missade senior-SM-finalen i dressyr,men knep en tredjeplats i måndagens Grand Prix Special. Domarna belönade Ohlsson och hästen Playboy med 64,608 procent.

ANNONS

Senior-SM vanns av Rose Mathisen, Åstorpsorten, på Zuidenwind 1187. Deras poäng i tisdagens kürfinal: 76,525 procent. Kvalvinnaren och titelförsvararen Patrik Kittel, Tranås,saknades dock i finalfältet sedan hans häst Delaunay skadat sig i boxen.

ANNONS