Till elitserien. Hallands Equestrians finallag, från vänster: Josefine Hallengren/Cheerful Maja Bogren/Cheerica Lovisa Nätterqvist/Poetic Charm Olivia Stockenberg/Satchmo.
Till elitserien. Hallands Equestrians finallag, från vänster: Josefine Hallengren/Cheerful Maja Bogren/Cheerica Lovisa Nätterqvist/Poetic Charm Olivia Stockenberg/Satchmo.

Hallands Equestrians klart för högsta serien

I våras tackade Hallands Equestrians tackade nej till en reservplats i Elitallsvenskan. I stället ville Laholmsklubben gå upp av egen kraft. Nu har man gjort det.

ANNONS
|

Det stora jublet bröt ut i Vänersborg på söndagskvällen sedan Hallands Equestrians hoppat in som etta och fyra i finalomgångarna i division 1 västra, slutat tvåa totalt och därmed säkrat en av de två uppflyttningsplatserna.

– Det är helt fantastiskt roligt. Vi har ju inte varit i gång så länge som förening och detta är bara andra året vi rider division 1. Men tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb här. De var iskalla och då är det inte så svårt att vara lagledare, skrattar Isabelle Axtelius.

Söndagens avslutning blev dock en rysare. Hallands Equestrians hade fyra fel i grundomgången och missade omhoppningen. Halmstads Fältrittklubb tog sig däremot dit – och hade HFK slutat etta eller tvåa hade elitseriebiljetten i stället gått till Halmstad.

ANNONS

Men HFK blev trea i omhoppningen efter Billdal och Nääs och därmed även trea sammanlagt, 1,5 poäng efter Hallands Equestrians.

– Vi hade lite gett upp och börjat packa ihop. Men så började de där hemma och vi här att räkna lite på det och då insåg vi att vi hade en chans, berättar Isabelle Axtelius.

Hallands Equestrians, bildad så sent som 2014, hade egentligen som mål att nå hästhoppningens elitserie först 2020. Men det är inte tu tal om annat än att gå upp redan nu.

Ordföranden Ida Nätterqvist ger klart besked:

– Ja, det kommer att vi göra. Vi känner att vi kanske behöver ha en eller två ryttare till i föreningen som rider lite högre klasser för att kunna ha ett riktigt starkt lag. Men flera av tjejerna som har ridit i år har hästar som kommer att kunna vara med i eliten nästa år om ingenting händer, så det är jätteroligt.

Fakta: Hallands Equestrians

Finallaget bestod av Lovisa Nätterqvist på hästen Poetic Charm, Olivia Stockenberg på Satchmo, Josefine Hallengren på Cheerful och Maja Bogren på Cheerica.

Lagledare: Isabelle Axtelius.

ANNONS