Det är ännu inte bestämt om Calle Halfvarsson ska köra OS-femmilen på lördag.
Det är ännu inte bestämt om Calle Halfvarsson ska köra OS-femmilen på lördag.

Halfvarsson tvekar om femmilen

Sveriges herrar har haft ett tungt OS hittills. Daniel Rickardsson, Jens Burman, Viktor Thorn och eventuellt Calle Halfvarsson får en sista chans att ta en medalj i Pyeongchang på femmilen på lördag.

ANNONS
|

Efter gårdagens fjärdeplats i sprintstafett sade både Marcus Hellner och Calle Halfvarsson att de inte siktade på att köra femmilen. Men Halfvarsson är fortfarande aktuell för loppet, enligt förbundskapten Rikard Grip.

- En fjärdeplacering är den absolut sämsta placering man kan få och jag förstår att man är väldigt besviken. Men nu har han fått sova på saken. Sedan får vi resonera nu på förmiddagen så får vi se var vi landar någonstans, säger Grip på en presskonferens.

ANNONS

Jens Burman är laddad inför sista OS-loppet.

- Det är en rolig distans. Jag har kört några femmilar och det är speciellt. Man vet att det kan hända mycket under loppet, säger Burman.

Hittills har det inte blivit en enda längdmedalj för Sverige på herrsidan. Om ovan nämnda inte lyckas överraska med en pallplats på 50 kilometer klassiskt blir det första gången sedan VM 1999 som Sverige lämnar ett skidmästerskap utan herrmedalj.

Pyeongchang, TT:s utsända

ANNONS